Breaking news

Cum alegi o mobila pentru un living mic si cum poti crea efectul de spatiu mare?

loading...

Un living mic nu trebuie privit ca pe un defect al casei tale si nici ca pe un labirint din care nu poti iesi. Chiar daca cei patru pereti par ca se aproprie intre ei, cu fiecare lucru adaugat, si ca nici macar tu nu mai incapi in el, exista solutii practice, de care poti tine cont.

mobila livingCum sa obtii un living compact, plin de confort si cu un stil la care ravnesti, afli din trucurile de mai jos:

Toate spatiile mici trebuie privite ca provocari si nu ca pe obstacole greu de trecut, si cu atat mai mult cand vorbim despre living, un loc unde iti petreci foarte mult timp. Cum sa balansezi mobila living, obiectele de decor, pernutele, si unde mai incape si biblioteca, nu sunt intrebari capcana, ci intrebari la care gasesti raspuns mai jos.

  1. Foloseste oglinzi si tapet. Un living mic te poate face sa te simti ca intr-o cutie. Creeaza un punct de focalizare, foloseste-te de lumini si adauga un tapet pe un perete. La final, agata o oglinda in centrul peretului cel mai gol, fara geamuri si tablouri. Daca poti pozitiona oglinda in paralel cu privelistea de afara, vei crea impresia de un extra-geam si de un extra-spatiu.
  2. Adauga spatii de depozitare ascunse. Alege o mobila care are spatii de depozitare incorporate. In felul acesta, elimini senzatia de aglomerare. Sfatul nostru este sa alegi mobila la comanda. Te poti juca cu mobila si cu spatiul de care dispui. Spre exemplu, poti opta pentru o canapea care are lada de depozitare si pentru o masuta de cafea cu doua nivele si care este pliabila.
  3. Alege un mobilier la scara-mica. Exista atat de multe modele de mobila minimalista. Fie le cumperi in set, fie dai comanda, fie alegi un sistem modular. Spre exemplu, stilul scandinav se caracterizeaza prin mobilier minimalist si practic. Cauta o canapea mica, scaune fara spatar. Merg foarte bine intr-o camera mica.
  4. Priveste in sus. Pentru un living mic, este bine sa exploatezi cat mai mult spatiul de sus. In timp ce spatiul vertical il poti umple cu piese de mobilier utile si practice, sus te poti juca cu piesele de decor – tablouri, lamp.
  5. Umple fiecare colt. Este putin intuitiv, as spune eu, ca livingurile mici sunt umplute dintr-un colt in altul. Nu exista o regula unde sa pozitionezi mobila mare si unde sa o pui pe cea mai mica. Totul tine de aspectul estetic de la final. Spre exemplu, poti opta pentru o canapea-coltar.
  6. Opteaza pentru scaune, fotolii si canapele cu picioare. Va aduce un plus de spatialitate, la nivel vizual.
  7. Adauga plante. Dar unde sa mai adaugi si plantele, totusi? Precum oglinda si tapetul, plantele creaza senzatia de spatialitate si, in plus, ii da livingului un aer fresh. Le poti amplasa in colturi si in spatele sau langa scaune si canapea.
  8. Pastreaza, totusi, un spatiu de rezerva. Nu ocupa toata incaperea. Este posibil ca, pe parcurs, sa mai gasesti o piesa de mobiler sau o decoratiune potrivita incaperii, si tu sa nu ai unde sa o amplasezi.

Sursa foto: http://www.kokotyson.com/1984/home-design/2017/03/25/sofa-for-a-small-room/lovely-sofa-for-a-small-room-14-20-small-living-room-furniture-designs-ideas-plansdesign-trends/

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata