Breaking news

Cele mai interesante idei pentru o petrecere de succes

loading...

Atunci când vine vorba despre organizarea unei petreceri, persoana responsabilă trebuie să fie atentă la numeroase amănunte. Indiferent că este vorba despre meniul ales sau despre elementele de decor, fiecare dintre acestea contează la fel de mult pentru ca evenimentul să fie pe cât se poate de reușit și să mulțumească pe deplin invitații.

cofetictacCare sunt principalii pași de urmat în planificarea unei petreceri memorabile?

A organiza și a planifica un eveniment ce urmează să se bucure de un succes total presupune preluarea unui angajament serios din partea persoanelor responsabile. Așadar, indiferent că este vorba despre o aniversare, despre o petrecere de logodnă sau alt eveniment similar, recomandat ar fi să se urmeze următoarele etape:

  1. Stabilirea tematicii pe care se va axa evenimentul

În ceea ce privește organizarea unei petreceri, tematica este un aspect deosebit de relevant. În funcție de aceasta se vor lua următoarele decizii privind elementele de decor alese, ținuta invitaților sau alegerea meniurilor.

De exemplu, dacă este vorba despre o petrecere aniversară, cu siguranță se va putea opta pentru o temă haioasă, amuzantă și flexibilă, mai ales dacă sărbătoritul este un copil.

  1. Stabilirea numărului de invitați

Această decizie trebuie să țină cont de amploarea pe care se dorește ca evenimentul să o prezinte. Cu cât numărul de invitați este mai mare, cu atât cheltuielile implicate vor fi mai ridicate în acest sens. De obicei, o petrecere aniversară se obișnuiește să se desfășoare între prietenii apropiați și familie.

  1. Stabilirea locației în care se va desfășura petrecerea

Acest aspect trebuie să aibă în vedere numărul de invitați dorit, care a fost stabilit anterior. De asemenea, este recomandat a se alege o locație care să permită tuturor persoanelor prezente să se simtă cât mai confortabil și, totodată, să beneficieze de suficient spațiu alocat activităților ce urmează a fi desfășurate, ca de exemplu ringul de dans.

Dacă este vorba despre o petrecere mică, cu un număr redus de invitați se poate opta și pentru locuința proprie. De obicei, acestea sunt cazurile aniversărilor, când atmosfera este una pe cât se poate de relaxantă și nu atât de formală cum este în situația unei petreceri corporate.

  1. Alegerea elementelor de decor

Indiferent dacă este vorba despre baloane colorate, afișe, fețe de masă, șervețele sau alte astfel de elemente, cel mai important aspect ține de tematica aleasă.

Totodată, având în vedere faptul că numărul de invitați și locația au fost stabilite, se poate opta pentru alegerea unor invitații care să respecte stilul general adoptat de petrecere. Deși în aparență, invitațiile par să fie elemente nu atât de relevante, ei bine, acestea de fapt au o importanță aparte întrucât acționează ca vestitorii evenimentului. Atunci când o persoană primește o invitație la o anumită petrecere, în funcție de modelul ales dar și de informația transmisă pe această cale, va putea să își facă o părere despre succesul de care se va bucura evenimentul respectiv.

Recomandat ar fi ca, în cazul unei petreceri aniversare, să se opteze pentru un decor cât mai apropiat de preferințele sărbătoritului. De exemplu, în cazul copiilor, cu siguranță ideile se vor baza pe personajele animate Disney preferate de aceștia.

  1. Alegerea meniurilor ce urmează a fi servite la petrecere

De obicei, atunci când vine vorba despre planificarea unei petreceri sau a unui eveniment, persoanele care se ocupă cu această activitate trebuie să țină cont de faptul că uneori numărul de invitați stabilit diferă de persoanele prezente efectiv. Așadar, recomandat ar fi ca numărul de meniuri să cuprindă un plus de 5 sau 10 persoane pentru orice eventualitate.

De asemenea, surprizele dulci sunt cele mai populare în cazul petrecerilor. Marea majoritate a invitaților sunt cu mult mai încântați de deserturi decât de mâncarea propriu zisă. Așadar, un element de succes este comandarea unui candy bar tematic. Pentru mai multe surse de inspirație în acest sens, persoanele interesate pot accesa site-ul cofetăriei de top cofetictac.ro, unde vor găsi idei nemaipomenite de candy bar-uri tematice.

De asemenea, un alt element ce trebuie să se regăsească în cadrul oricărei petreceri este tortul. Acesta este cu siguranță așteptat de absolut toți invitații, fiind unul dintre deserturile preferate ale persoanelor care participă la eveniment.

 

Așadar, organizarea unei petreceri nu este o activitate dificilă dacă se au în vedere pașii menționați mai sus. În funcție de scopul evenimentului toate celelalte elemente decurg de la sine, iar cu puțină atenție din partea organizatorilor, succesul este garantat.

loading...
1 Comentariu
  1. Silvia spune

    Foarte bune idei, multumesc pentru sfaturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata