Breaking news

Bucataria libaneza la tine acasa

loading...

Tabbouleh, hummus si falafel sunt preparate extrem de cunoscute si celebre in intreaga lume. Insa aceste feluri de mancare tipic libaneze nu reprezinta decat o mica parte a patrimoniului gastronomic al acestei tari speciale care este Libanul si al acestei culturi deosebite.

Pentru a descoperi aceasta bucatarie bogata, cu o multime de influente, nu ezitati sa va delectati intr-o seara cu o comanda mancare libaneza online, sa gustati preparatele zilei sau preparate despre care stiti de la prieteni ca sunt delicioase si va doriti demult sa le incercati.

Bucataria libaneza detine un loc special in sufletele gurmanzilor, dar si al celor care fac din bucatarie un cult, iar motivele sunt destule si simplu de observat.

Bucataria mediteraneana cu o bogata traditie de sute de ani este mixata, de-a lungul secolelor cu influente otomane, turcesti, frantuzesti, grecesti si siriene si reinventata asa cum numai libanezii stiu sa o faca, dandu-i gusturi si savori aparte, dar si o identitate speciala.

Probabil cel mai faimos cuvant din bucataria traditionala libaneza este “Mezze”. Atat pentru cei care cunosc foarte bine bucataria libaneza, cat si pentru cei care abia acum vor intra in contact cu ea pentru prima data, mezze este mult mai mult decat o specialitate culinară. Mezze este pentru libanezi arta de a trai în sine, este sinonim cu bucuria si cu a te simti bine alaturi de cei dragi.

Mezze inseamna o varietate ampla de aperitive calde si reci, insotite de sosuri cremoase, toate servite cu paine libaneza, si neaparat cu varful degetelor, pentru a simti adevarata vibratie a acestei bucatarii.

Probabil ca multe dintre aceste mancaruri le-ati gustat sau probabil ca pe unele doar v-ati propus sa le gustati. Pe de alta parte, ar fi si imposibil sa enumeram toate specialitatile care trebuie gustate atunci cand alegeti. Insa exista cateva pe care este absolut elementar sa nu le ratati: hummus, tabbouleh, masline, kebbeh (un amestec de carne si bulgur), fatouche (salata asezonata cu sumac, un condiment tipic oriental), caviar de vinete, vinete umplute, labne (branza proaspata facuta din lapte de vaca).

Este dificil in fata unei astfel de bogatii sa te poti abtine si sa nu iti doresti sa gusti totul. Cu toate acestea, acorda-ti timp sa te delectezi cu aceasta bucatarie si nu uita niciodata de desertul libanez, care poate fi un maamoul sau o baclava.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata