Breaking news

Avantajele pielii în ceea ce priveşte îmbrăcămintea şi încălţămintea

loading...

Oamenii folosesc pielea animalelor inca din perioada paleolitica pentru a se proteja de vreme proasta. Este greu sa ne imaginam cum ar fi supravietuit oamenii frigului extrem din Emisfera Nordica, in urma cu zeci de mii de ani.

Pe masura ce avanseaza civilizatia, tehnicile de prelucrare ale pielii devin si ele mai sofisticate. Prelucrarea pielii si folosirea acesteia pentru fabricarea incaltamintei dateaza inca din anul 3500 I. Hr. .

Pielea este un material durabil si confortabil. In prezent, aproximativ 52% din industria prelucrarii pielii este ocupata de productia incaltamintei de piele.

Iata cateva motive pentru care incaltamintea de piele va bate oricand oricare alt fel de incaltaminte:

Incaltamintea de piele este rezistenta si confortabila

Atunci cand ai o pereche de incaltaminte calitativa, instinctul primar este sa ai grija sa nu se deterioreze prea repede.

Este bine sa procedezi astfel, insa pielea este departe de a fi delicata. Este mult mai durabila decat imitatia de piele, in sensul ca nu se invecheste la fel de repede.

De asemenea, pielea este flexibila, iar incaltamintea fabricata din piele se intinde si se pliaza pe forma piciorului, fara a se toci. Acest fapt ii confera incaltamintei de piele si un grad sporit de confort.

Incaltamintea de piele este mai ieftina pe termen lung

Ar putea parea absurd, insa incaltamintea de piele te poate ajuta sa faci economii in raport cu restul tipurilor de incaltaminte. Intre-adevar, incaltamintea de piele este mai scumpa, insa calitatea este, de obicei, net superioara incaltamintei din imitatie de piele sau panza. Datorita faptului ca pielea este asa rezistenta, perechea ta preferata de pantofi de piele te va tine multi ani, iar acest lucru inseamna ca nu vei avea nevoie de foarte multe perechi de pantofi.

Incaltamintea de piele te lasa sa respiri

Daca pantofii respira, si picioarele tale vor respira. Pielea este foarte benefita pentru picioarele tale deoarece asigura oxigenul necesar asa in incat piciorul tau sa poata respira. Asta ajuta la prevenirea mirosurilor neplacute. Pielea este mult mai respirabila decat imitatia de piele, asa ca nu te zgarci la viitoarea pereche. Picioarele tale si restul persoanelor din jurul tau iti vor multumi pentru asta.

Incaltamintea de piele este eco

Cetatenii planetei din mileniul III au responsabilitatea de a proteja mediul. Sunt destul de multe presiuni asupra industriei pielii cu argumentul ca pielea este rezultatul nedreptatii fata de animale. Dintr-un punct de vedere, este adevarat, insa alternativa incaltamintei de piele este cu adevarat nociva mediului. Incaltamintea de piele nu foloseste substante chimice periculoase aproape deloc, iar materialul este biodegradabil. Acest fapt inseamna ca, chiar si daca ii tii ani de zile si apoi ii arunci, tot nu vei face niciun rau mediuluni inconjurator.

Incaltamintea de piele este usor de curatat

Curatarea pantofilor nu este chiar cea mai placuta activitate, insa cand vine vorba de pantofi de piele, procesul este relativ simplu. Tot ce ai nevoie sunt un sapun si o bucata de material textil imbibat in apa.

Recomandat ar fi sa cureti incaltamintea de piele cam o data pe luna, pentru a evita eventuale pete care s-ar putea intari.

Incaltamintea de piele este destinata viitorului

Gusturile nu se discuta, insa moda este un fapt obiectiv. Pielea va fi intotdeauna la moda. Din fericire, pielea este foarte durabila, iar o pereche iti poate fi de ajuns cativa ani buni.. asta daca nu te plictisesti si iti doresti o schimbare.. cu o alta frumoasa pereche de pantofi de piele!

Urbanshoestore.ro este magazinul care iti ofera o gama variata de incaltaminte de piele pentru orice sezon. Aici vei gasi calitate la preturi de invidiat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata