Breaking news

Arhitectul casei, o modă sau o educaţie estetică şi necesară a pieţei actuale?

loading...

Să îţi construieşti o casă ai nevoie mai întâi de un vis. Până la vis ai nevoie de inspiraţie şi de ambiţia de a construi ceva mai mult în viaţă. O casă pare să fie idealul pentru oricine însă are şi un drum lung până la realizarea sa.

casa arhitecturaApare pe piaţă o modă pe care fiecare o înţelege după propria educaţie: arhitectul, designerul, experţii care să îţi proiecteze o casă cu tot ceea ce implică ea, chiar şi macheta sunt o nevoie sau nu?

Casa, planul de viitor

Totul începe de la o decizie, aceeaşi decizie care te conduce ulterior la nevoi ample. Teren, plan de casă, avize şi tot ce ţine de birocraţia unei lungi nevoi de organizare cu acte; evaluezi terenul – deşi ar fi ideal să îl deţii deja şi să te mulezi după ceea ce ai, de la calitatea solului şi până la caracteristici ce impun schimbări în construcţia casei şi lista continuă. Ba chiar contează dacă îţi vei dori ca pe viitor să te extinzi – acelaşi principiu al fiecărui om muncitor, de a agonisi şi a încerca să îşi ducă planurile la bun sfârşit mai târziu, în timp. Doar că un început modest de casă simplă nu se poate completa oricând cu ceva etaje dacă construcţia şi fundaţia în sine nu permit.

Apare trendul celor care optează pentru ajutorul unui arhitect. Ştii tu, schiţa aceea care seamănă deloc cu ceea ce poţi interpreta este munca unei echipe menite să te ajute să îţi dispui fiecare element din casă exact acolo unde stă mai bine. Există un plan conform aşteptărilor însă trebuie adaptat. Aşa cum ne mărturisesc şi cei de la www.theplot.ro construcţia în sine a unei case înseamnă de fapt o muncă titanică. Nu poţi avea în vedere toate elementele de arhitectură dacă nu eşti de profil aşa că un ajutor de specialitate este necesar.

Ştiu cei care îşi caută inspiraţie pentru casă că această trebuie să se poziţioneze pe direcţia de est-vest? Ştiu ei că nu ar trebui să avem ferestre spre nord şi cum să se evite asta? Orientarea casei în funcţie de anumite elemente este doar o mică parte din ceea ce un proiect de casă trebuie să însemne. Contează suprafaţa unde se stabileşte locaţia, contează ce reguli se aplică când vine vorba de fiecare indiciu în parte.

Cât despre ceea ce unii consideră a fi o modă, doar un trend, ideea de a căuta ajutor din partea unui arhitect nu ţine numai de personalizarea casei. Ţine clar de o nevoie în prima fază pentru ca mai apoi să se considere a fi şi un mare plus în modul în care arată proiectul final. Şi iese pe măsura aşteptărilor, exact aşa cum nimeni nu are şi tu visai.

Dacă vom ajunge să nu mai punem preţ nici măcar pe confortul casei şi pe ceea ce ţine de amenajarea acestuia, cu drag şi spor, mă întreb în ce merită să investim.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata