Breaking news

România nu este o țară săracă, ci prost administrată

loading...

România, a șaptea țară ca mărime din Uniunea Europeană, nu este o nație săracă, ci prost administrată de la un cap la altul, unde legea se aplică după bunul plac.

sebyLegenda spune că în momentul în care Dumnezeu a împărțit bogățiile pământului, națiilor, când a fost vorba de România, a dat și munți, și dealuri, și aur, și mare și câmpie, spre nemulțumirea marilor puteri. La întrebarea, Doamne, da nu le-ai dat pre multe? Dumnezeu ar fi răspuns: eee las stai să vezi ce conducător le dau.

Legenda cu pricina ascunde un mare adevăr. Am avut și încă mai avem multe resurse și bogății în țară, dar nu avem conducători. După 1989, liderii politici care s-au perindat pe la cârma țării au îngenuncheat când la est când la vest, au dat munți de aur, tone de petrol, fabrici și uzine și oi am rămas fără bani de pâine.

Nu avem lideri cu tupeu, cu verticalitate care să reprezinte o nație așa cum trebuie. Toți sunt dulăi în țară și pekinezi afară.

Cum s-au văzut pe cai mari i-a apucat beția puterii și pentru ca să se mențină pe viață la putere au început să-și vândă țara, pe bucăți, la Înaltele Porți ale lumii, cumpărându-și astfel bunăvoința și ocrotirea.

România nu este o țară săracă, ci o țară jefuită constant de un grup de mafioți care de mai bine de 20 de ani au pus stăpânire pe tot ce mișcă și care nu se mai satură să tot fure și să jefuiască. În timp ce ei își ridică palate, se răsfață cu cele mai bune delicatesuri culinare din lume și se relaxează prin luxoase vacanțe tropicale, majoritatea românilor nu au bani nici de un săpun, pastă de dinți și un trai decent.

România este țara în care taxele și impozitele trebuiesc aliniate la cele europene, unde benzina și utilitățile trebuiesc mărite la fel ca în Germania, dar salariile, eh…Când este vorba de salarii se specifică faptu că NU SUNT BANI.

Dar tratatul european semnat de stimabilii conducători prevede doar alinierea taxelor și impozitelor la cele europene, nu și nivelul de trai. Brusc se invocă faptul că nu sunt bani pentru amărâții de rând. Sunt însă fonduri suficiente pentru băieții deștepți care își tot sporesc averile an de an și nu se mai satură.

Suntem lăsați să fim în continuare săracii Europei ca și masă de manevră, ca și nație pe care se pot experimenta politici de austeritate eșuate.

Niciodată România nu a știut să se vândă. Când vine vorba de aplicarea legii în România, te ia cu leșin și trebuie să suni la salvare. România este țara în care interlopii, cămătarii, tâlharii brusc au drepturi, foarte multe drepturi în momentul în care sunt prinși de oamenii legii pentru a-i băga la închisoare. Fix când trebuie condamnați, aceștia au drepturi. Oare victimele nu or fi avut drepturi?

Și după ce cu chiu cu vai ajung după gratii pentru fapte extrem de grave, primesc clemență și sunt elibeați pentru bună purtare, deși primeau și câte 7 ani de pârnaie. Și cum ies din închisoare hop o mai comit odată și tot așa. Păi unde este buna purtare dacă omu recidivează.

În contrapartidă Adrian Năstase, condamnat la 2 ani de închisoare pentru fapte nedovedite clar de procurori, nu beneficiază de prevederile legii și eliberării condiționate pentru că procurorii DNA s-au dat peste cap ca să tergiverseze cât pot de mult eliberarea lui.

Așadar unui om condamnat la 2 ani de închisoare nu-i aplici eliberarea condiționată potrivit legii, da unui interlop condamnat la 7 ani de închisoare precum Fane Căpățână, îi dai drumul în societate pe motiv de bună purtare, deși era recidivist fără număr. Halal legi, halal justiție!!!

Nu iau partea lui Năstase, departe de mine acest gând, dar dacă există o lege în acest sens, de ce o aplicăm arbitrar în funcție de numele persoanei?

Atâta timp cât avem conducători mărunți cu idealuri minuscule și pline de corupție, doar pentru mărirea personală, noi ca țară, ca și nație pe acest pământ, ne vom zbate în sărăcie, umilință și mizerie.

loading...
2 Comentarii
  1. padtv spune

    Aici ai mare dreptate. ‘Nu-i saraca ci numa prost administrata’.

  2. Liviu spune

    Eu zic in felul urmator : JOS TOATA CLASA POLITICA , TOATE PARTIDELE DE RAHAT … TOTI OAMENII POLITICI ACTUALI LA PUSCARIE SI REINFIINTATA MONARHIA ! PUNCT.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata