Breaking news

Parchetul nu recunoaște abuzul de la Bolintineanu

loading...

Parchetul General dă vina pe proasta comunicare în cazul scandalului de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală, unde vineri, peste 100 de elevi au fost la un pas de a fi luați cu forța și duși la audieri.

sebyNimic nu s-a schimbat în România odată cu venirea USL la guvernare. Procurorii lui Băsescu și Ponta, sunt aceeași care au condus și până în prezent, soarta parchetelor. Astfel că nu e de mirare că fac aceleași abuzuri și anchete proaste care scandalizează țara.

Procurorii nu au timp și chef pentru a ancheta un tun de 25 de milioane de euro dat de CFR în urmă cu ceva ani prin achiziția de vagoane de călători cancerigene, la supra preț. Însă procurorii și cei de la SRI au timp de mizilicuri, fleacuri și șpăgi de 30 de euro date de 100 de elevi ca să treacă bacalaureatul.

Parchetul General a dat marți un comunicat de presă în care spune că tot ceea ce s-a întâmplat vineri la Liceul Bolntineanu în momentul în care polițiștii, sub coordonarea unui procuror, au venit cu autocarele să ridice elevii, a fost doar o problemă de comunicare. Deci nici urmă și vorbă de abuz, pentru faptul că au sechestrat elevii mai bine de o oră și jumătate. Că nu i-au lăsat să meargă la baie. Că au stat în tensiune, nemâncați și morți de sete, doar pentru că o doamnă procuror se credea în Coza Nostra și făcea instrucție în liceul șpăgilor.

Parchetul spune că nu a fost abuz pentru că nimeni nu a depus vreo plângere împotriva procurorului de caz pentru că a dezbrăcat la piele fetele și băieții în aceeași încăpere.

Parchetul nu consideră abuz faptul că au emis mandate de aducere pentru 112 elevi fără ca aceștia să fi fost citați în prealabil.

Nu abuz ci proastă comunicare, care a fost aruncat în spatele purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, care a și fost demis din funcție.

Așadar polițiștii au greșit comunicarea, iar procurorii au fost îngerași, imaculați și curați ca lacrima.

Salariile, logistica și desfășurarea de efective pentru ancheta în cazul Bolintineanu fac mai mult decât șpăgile date la BAC.

Asta nu contează, pentru că la mijloc există doar interese politice, ale lui Băsescu ca să lovească în USL prin toate mijloacele. Și îi reușește lui Băselu și această manevră. În timp ce USL se dezintegrează și dispare încet dar sigur din preferințele românilor, Băsescu toacă mărunt la uniune pentru că deh are un pact de coabitare.

Cu astfel de procurori care anchetează ca pe vremea comuniștilor, sfidând orice lege și măsură de bun simț, România nu va face niciun fel de progrese pe niciun plan, pentru că dacă justiția nu funcționează, nimic nu va merge.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata