Breaking news

Le va spune Băsescu românilor să nu vină la referendum?!

loading...

Decizia controversată a CCR, dă peste cap demiterea din funcție a lui Traian Băsescu.

Vizita de luni a lui Traian Băsescu la Curtea Constituțională și-a arătat efectele marți, când magistrații au decis să-i dea o mână de ajutor pentru a rămâne la putere.

Marți, CCR a decis cu de la sine putere să legifereze în locul Parlamentului, condiționând constituționalitatea unei legi prin impunerea unui prag fe 50%+1 din românii cu drept de vot, care trebuie să vină la referendum.

Așadar, cheia demiterii lui Traian Băsescu rămâne în prezența la vot a românilor și nu câți vor vota pentru ca președintele suspendat să plece.

Întrebarea care se pune acum este dacă Traian Băsescu le va spune românilor și în mod special susținătorilor lui să NU vină la referendum, astfel încât să nu se valideze.

Legea la care face referire CCR, NU este aplicabilă în acest moment, întrucât nu este promulgată de președinte și nici nu este publicată în Monitorul Oficial.

În prezent, referendumul din 29 iulie 2012, se organizează în baza ordonanței de urgență emisă de Guvernul Ponta.

Ciudat este faptul că procesul electroal se bazează pe recensământul din 2002, când populația României era mai mare cu circa trei milioane de locuitori față de rpezent.

INS tace ca porcul în păpușoi și de nouă luni de zile nu vrea să prezinte rezultatele finale ale recensământului din 2011, astfel încât să se stabilească alt prag electroal.

Dacă Guvernul Ponta cedează insistențelor și presiunilor internaționale și decide să aplice la referendum inepția cu pragul minim de validare, pe 29 iulie 2012, trebuie să se prezinte la vot 9.150.298 de români.

Și dacă se prezintă cei 9 milioane de români, Băsescu poate fi demis doar dacă 4.575.150 de persoane votează DA.

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Nu se tine cont de decizia aberanta a curtii de slugi basiste ! Referendumul se organizeaza pe baza OUG-ului dat de guvernul Ponta !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata