Breaking news

Grevă și în universități

loading...

După studenți și sindicaliștii din învățământul preuniversitar, a venit și rândul sindicaliștilor din universități să anunțe ample manifestări de protest la adresa guvernului.

PROFESORI - PROTESTEÎncepând din 15 martie și până în 2 aprilie vor fi organizate pichetări, mitinguri şi greve de avertisment la nivel local şi pichetarea sediilor Guvernului şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în intervalul 12 – 30 aprilie. Sindicaliştii reclamă diminuarea veniturilor salariale, în mod deosebit ale personalului didactic auxiliar şi nedidactic, și de blocarea posturilor didactice şi nedidactice, dar şi a concursurilor de promovare, situaţie care va conduce la imposibilitatea desfăşurării în condiţii optime a procesului educaţional din cauza îmbătrânirii accentuate a corpului didactic, pensionării şi lipsei cadrelor didactice cu grad universitar obligatoriu (conferenţiar sau profesor) pentru desfăşurarea cursurilor de masterat şi de doctorat.

Totodată, FNS “Alma Mater” va participa, alături de celelalte federaţii sindicale din educaţie, la mitingurile de protest din Bucureşti organizate în intervalul 1 – 15 mai.

De asemenea, FNS “Alma Mater” a decis realizarea unui referendum privind declanşarea unei greve generale începând cu prima decadă a lunii iunie, în intervalul 15 aprilie – 15 mai.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata