Breaking news

Vești bune pentru români. Prețul locuințelor scade și în 2014

loading...

După creșteri la utilități și la taxele către stat, anul 2014 vine și cu o veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o locuință. Prețul caselor și apartamentelor este în scădere și în acest nou an.

proiecte de caseVisul multor români de a avea o locuinţă proprie s-ar putea realiza în acest an. Experţii imobiliari prognozează că, în 2014, preţurile locuințelor vor continua să scadă. Tendinţa este valabilă atât pentru locuinţele noi, cât şi pentru cele vechi.

Experții imobiliari prognozează o reducere de 5 până la 10% a prețului locuințelor în 2014, în funcție de oraș și zonă. În 2013 locuineţele s-au ieftinit în medie cu 8 procente. În decembrie, preţul metrului pătrat a coborât la 898 de euro, cu 80 de euro mai puţin faţă de aceaşi lună a anului 2012.

Și pe lângă vestea cu scăderea prețului la locuințe, mai vine încă una, băncile vor oferi credite în condiții mai avantajoase astfel încât să devină accesibile pentru cât mai mulți români.

Dacă preţurile locuinţelor noi nu vă satisfac pretențiile, iar o investiţie în apartamentele vechi nu vi se pare rentabilă, atunci aţi putea opta pentru construcţia unei case. Tot ce trebuie să faceți este

Firmele de profil vă pot oferi o sumedenie de proiecte de case fie cu etaj, fie doar cu parter și mansardă. Arhitecții vă desenează și creează casa de vis, dacă deja dețineți terenul pe care vreți să ridicați casa.

Dacă apelați la o firmă de profil, preţurile de construcție a casei variază de la o firmă, la alta, dar nu depăşesc 400 de euro metru pătrat construit la cheie. Dacă doriţi un anumit tip de materiale de construcţii, de calitate superioară, nu e nici o problemă, firmele de construcţii sunt flexibile la cererile clienţilor, însă va trebui să plătiţi ceva mai mult.

Analiştii spun că 2014 ar putea fi ultimul an cu scăderi generalizate ale preţurilor locuinţelor, mai ales dacă economia îşi revine cu adevărat din criza economică.

Experţii imobiliari spun că tendinţa de ieftinire a locuinţelor este dictată de cererea mică de pe piaţă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata