Breaking news

TVR nu vrea ca finala Eurovision România 2014 să se țină la Brașov

loading...

Autoritățile locale din Brașov s-au grăbit să anunțe că finala Selecției Naționale Eurovision 2014 se va organiza în premieră la Teatrul „Sică Alexandrescu“. Anunțul i-a luat prin surprindere pe responsabilii din TVR care nu sunt de acord cu acest lucru.

selectia nationala eurovision 2014Șansele ca finala Eurovision România 2014 să fie găzduită de Brașov, sunt aproape nule. Primarul din Brașov s-a grăbit să anunțe că va găzdui Eurovisionul fără să fi primit o confirmare oficială de la TVR.

Surse din cadrul TVR au declarat pentru exclusivNEWS.ro că sunt slabe șanse ca Eurovisionul să se facă la Brașov.

Unul din motive ar fi acela că Teatrul „Sică Alexandrescu“ din Braşov este în renovare, lucrările nefiind finalizate, iar al doilea, și cel mai important, costurile.

Organizarea în premieră a finalei Eurovision România în alt oraș, decât Capitala, implică costuri foarte mari pentru TVR. Ca să poată transmite finala Eurovision România 2014 de la Brașov, TVR trebuie să deplaseze acolo o armată de oameni, cât și care de transmisie în direct, decoruri și cei 12 finaliști. Toate astea implică costuri extrem de mari. Mult mai mari decât dacă finala s-ar face ca și până acum, în studiourile TVR din Calea Dorobanților.

Nici până la această oră nu s-a decis managerul de proiect al Eurovision România 2014. Dan Manoliu nu mai face parte din echipa TVR care se ocupă de concurs. Până la această oră, organizarea selecției naționale este coordonată de Elena Știrbescu în calitate de producător general. Rămâne de văzut dacă ea va fi trimisă la Copengaha în locul lui Manoliu.

Finala Selecției Naționale Eurovision România 2014 se va desfășura pe 1 martie, iar în competiție vor intra 12 piese selectate în urma înscrierilor efectuate până la data de 15 februarie.

Cea de-a 59-a ediție a Eurovision Song Contest 2014 va avea loc în perioada 6-10 mai la Copenhaga.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata