Breaking news

Sunteți pro sau contra eutanasierii câinilor fără stăpân?!

loading...

Moartea tragică a lui Ionuț Anghel, copilul de patru ani sfâșiat în mod crunt de haita de câini, readuce în discuție tema maidanezilor și eutanasierea acestora.

eutanasiere cainiA fost nevoie de o tragedie fără margini pentru ca problematica câinilor de pe străzile Capitalei să fie readusă în atenția autorităților și a opiniei publice.

Un copil în vârstă de patru ani, a fost ucis de o haită de câini, luni la prânz, în apropiere de Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

Copilul se afla în parc împreună cu fratele său și cu bunica acestora. La un moment dat cei doi copii au dispărut iar bunica a început să întrebe în stânga și în dreapta de cei doi nepoți pe care nu îi mai găsea.

După câteva minute copilul de șase ani a venit speriat la bunica și a dat vestea tragică, copilul de patru ani fusese ucis de câini.

Medicul legist care a efectuat autopsia a fost îngrozit de felul în care câinii i-au sfârtecat corpul copilului.

“Au acționat exact prin instinctul lor primar de animale care ucid ca să mănânce. Arată ca o pradă. O hemoragie externă masivă, putem adăuga și factorul durerii și factorul spaimă. Este ceva îngrozitor”, a spus medicul legist Abdo Salem.

În timp ce asociațiile de protecție a animalelor susțin castrarea și lăsarea în libertate a maidanezilor, autoritățile locale și o parte a cetățenilor, cer eutanasierea câinilor fără stăpân.

Și Traian Băsescu cere Guvernului o ordonanță de urgență pentru ca iubitorii de animale să poată adopta câinii de pe străzi, iar cei care nu sunt luați de nimeni, să fie eutanasiați.

Numai în Capitală se estimează că pe străzi sunt peste 65.000 de câini vagabonzi. Atât prinderea, castrarea și relocarea în adăposturi amenajate și chiar eutanasierea presupun costuri foarte mari.

În fiecare an, Primăria Capitalei cheltuie milioane de euro pentru câinii vagabonzi, dar efectele nu se văd.

Prin castrare, agresivitatea câinelui nu dispare, doar se diminuează, iar animalul rămâne în continuare periculos.

Este practic imposibilă eutanasierea a 65.000 de câini, atât sub aspect financiar, organizatoric cât și sub aspect al drepturilor animalelor și al legilor în vigoare.

Voi ce părere aveți? Sunteti pro sau contra eutanasiereii câinilor fără stăpân?!

loading...
3 Comentarii
 1. Liviu spune

  Pro !!! Moarte javrelor maidaneze !!!

  SEMNATI PETITIA si hai sa circulam relaxati pe strazi : http://www.yousign.org/ro/caini-vagabonzi

 2. lutzian spune

  Pro!!! Eutanasiere e un cuvânt prea dulce. Eu aş folosi exterminare. Câtă suferinţă a îndurat acel copil cât şi miile de oameni muscati pe an numai în bucureşti. Aş fi folosit a două zi armata să-i extermine pe toţi găsiţi pe străzi.

 3. fffffffff spune

  Contra! De ce trebuie sa moara atatea animale? Doar pentru ca omul nu este in stare sa fie responsabil? Tara de tot cacatul, asta avem noi! Cainii sunt vinovati pentru ca nu pot judeca..asta e in capul vostru..inca dati dovada de faptul ca sunteti niste oameni primitivi, fara suflet…a ucis un caine un copil..acum hai sa ne rabunam pe toata rasa..sa ii batem sa ii ucidem ca sa nu ne mai sitim noi vinovati..rusine..nu va ganditi decat la constiinta voastra omaeni prosti!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata