Breaking news

Sfaturi practice despre cum să alegi mașina potrivită pentru închiriat

loading...

Alegerea mașinii perfecte pentru închiriat trebuie să se facă ținând cont de mai multe criterii, iar cel financiar nu este principalul și nici singurul de luat în calcul. Asta dacă vreți ca plimbarea să fie o plăcere și nu un coșmar scump la buzunar.

rent a car bucurestiSă găsești mașina potrivită pentru închiriat dar și firma care să ți-o ofere în condiții acceptabile, poate fi de multe ori o treabă dificilă, mai ales dacă ajungi într-un oraș mare și aglomerat precum Bucureștiul.

De aceea, specialiștii în închirieri auto au oferit exclusivNEWS.ro informații prețioase și ponturi de care trebuie să ții cont când vrei să închiriezi o mașină.

Primul criteriu care trebuie să te ghideze în alegerea unei mașini pentru închiriat este motivul. Pentru ce anume îți trebuie mașina? Pentru deplasarea în interes de afaceri? Pentru a merge în vacanță? Pentru a călători în interes personal în oraș și împrejurimi? Călătorești singur sau cu soția, iubita, copii?

Iată de ce anume trebuie să ții cont când vrei să închiriezi o mașină:

1. Numărul de pasageri care vor călători cu respectiva maşină de rent a car. În cazul în care în care călătoria este în doi, închiriezi o mașină mică, economică. Dacă călătoreşti cu familia ori prietenii, atunci îţi recomandăm o maşină mai spaţioasă, astfel te bucura atât de confortul acesteia.

2. Care este motivul călătoriei, perioada și localitatea?  În traficul greoi din Bucureşti este recomandată o maşină mai mică, pentru a te putea strecura mai bine printre celelalte maşini, dar şi pentru o parcare cât mai rapidă. Dacă mergi la un eveniment important, îţi recomandăm să închiriaţi o maşină din clasa Premium, pentru a fi la înălţimea standardelor. Dacă faci o excursie la munte, îţi recomandăm cu mare încredere o maşină din clasa SUV, pentru a putea fi liniştit în ceea ce priveşte siguranţă deplasării într-o regiune cu drumuri mai greu accesibile unei maşini obişnuite.

3. Itinerariul pe care îl vei parcurge. În funcție de numărul de kilometri pe care preconizezi că-i vei parcurge, poţi alege o maşină mai comodă, în condiţiile în care veţi parcurge o distanţă mai mare.

4. dacă nu cunoști traseul recomandat este să ceri companiei de rent a car și un GPS, pentru a ajunge cu siguranţă în locaţia dorită.

5.  Bugetul disponibil. Maşina cea mai ieftină nu este de fiecare dată cea mai bună alegere. Pentru o călătorie cu adevărat reuşită, îţi recomandăm să alegi o maşină de închiriat care să corespundă atât bugetului alocat, dar şi nevoilor. Chiar dacă uneori preţul unei maşini dintr-o clasa superioară este uşor mai ridicat faţă de o maşină din clasa economică, trebuie să iei în calcul și siguranța ta.

6. Alege o firma cunoscută dacă vrei servicii de calitate care îşi respectă clienţii.

7. Firmele de rent a car oferă de obicei, o mașină pentru închiriat pe o perioadă minimă de două zile

8. Dacă ai întârziat, fie și cu o oră returnarea mașinii, vei fi nevoit să achiți întreaga zi, iar unele firme anunță și poliția

9. Înainte de a semna actele pentru închirierea unei mașini, citește cu atenție condițiile contractuale, ca să nu te trezești cu taxe suplimentare.

10. În momentul când luaţi maşina în primire, verificați cu atenție starea acesteia, ca nu cumva la returnare să fiți obligați să plătiți pentru ceea ce nu ați stricat.

11.Mașina este oferită spre închiriere cu rezervorul plin, însă combustibilul nu este inclus în preţul stabilit pentru închirierea mașinii.

12. Garanția este returnată clientului, doar în situația în care mașina este returnată în aceeași stare în care a fost închiriată.

Dacă ești în criză de timp, nehotărât în privința mașinii pe care o vrei spre închiriat, poți să suni la compania TitanRent S.R.L., iar un consilier te va ajuta să alegi autoturismul, iar când ajungi la sediul firmei de rent a car doar semnezi contractul de închiriere, te urci la volan și pornești la drum. Pe site-ul oficial al companiei www.titan-inchirieriauto.ro găsești fotografii cu mașinile din parcul auto cât și informații despre modalitatea de închiriere.

Compania TitanRent S.R.L. activează de opt ani în domeniul închirierilor auto și deține o flotă de 40 de autoturisme prin intermediul cărora oferă serviciile de închirieri auto la nivel naţional, la tarife pornind de la 16 euro pe zi. În 2014,

Compania oferă spre închiriere mașini, în principalele aeroporturi din România, Otopeni, Băneasa și cel din Constanța. Maşinile se potrivesc pentru orice situaţie: business, transport evenimente festive, excursii la munte, vacanţe la mare sau alte călătorii în România şi chiar în străinătate.

TitanRent S.R.L. oferă mașini atât transportului intern şi extern, punând la dispoziția clienților atât maşini mici, mașini de lux, limuzine, cât și microbuze.

Toate autoturismele oferite spre închiriere sunt dotate cu aer condiţionat, airbag, abs radio-cd, CASCO. Poți apela la servicii rent a car doar dacă ai minim 21 de ani, deții permis de minim doi ani de zile și depui o garanție în momentul închirierii mașinii.

Dacă ai nevoie de o mașină pentru o perioadă mai îndelungată, TitanRent vine cu o ofertă imbatabilă denumită “7% reducere – 7 avantaje la închirierea unui automobil” Aceasta include o reducere de 7%, livrare gratuită la aeroport și în București. Scaun Gratuit pentru copii. GPS gratuit, agent personal, card de fidelitate și asigurări și taxe incluse în prețul închirierii mașinii.

loading...
4 Comentarii
 1. Andrei spune

  Cred ca o sa se ajunga sa fie mai rentabil sa inchiriezi o masina decat sa cumperi una datorita costurilor de intretinere.

 2. rent a car spune

  Foarte interesant articolul. Multumesc pentru ponturile despre rent a car.

 3. Inchirieri masini spune

  Un articol foarte util! Totusi, multe companii de inchirieri masini au taxe ascunse in contracte si de cele mai multe le avantajeaza. Legat de garantie, sunt multe motive pentru care iti pot retine garantia (de ex: s-a zgariat parbrizul, s-a murdarit roata, etc.) Aveti grija la contracte si la clauzele din contracte inainte sa inchiriati masini.
  Cel mai bun lucru este sa nu inchiriati masina de la companii care au preturi foarte mici.

 4. Silvia spune

  Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata