Breaking news

S-a ales prafu de România, a mai rămas pulberea

loading...

A venit și ziua salariilor pentru bugetari, după ce s-au aplicat tăierile de 25% . Stupoare, foarte mulți bugetari au primit net în mână mai puțin decât salariul minim net garantat în România pentru o normă completă de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână.

sebastian.popescuDupă ce Guvernul a operat tăieriea salariilor bugetarilor cu 25%, premierul Boc a dat asigurări că niciun salariu nu va scădea sub 600 lei în mână, adică net. Însă Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Muncii și Protiecției Sociale, Valentin Mocanu a declarat la realitatea TV,  nonșalanță că nu știe ce a declarat primul ministru dar că era vorba de 600 lei brut din care se scad taxele și impozitele, iar diferența va fi încasată de fiecare salariat în parte. Adică bugetarii au luat-o în mână, că politicienii i-a păcălit încă odată. Și cu toate astea românii bugetari și bătuți și cu banii luați, stau și se resemnează în dormitor și atât. Păi cu așa atitudine or mai vedea ei salarii decente când o zbura porcu. În orice altă țară cu oamnei normal la cap, se produceau mișcări sociale de amploare iar puterea ar fi fost dată jos cât ai clipi din ochi. Însă nu și în România. Românașul știe să inghită, să rabde și să moară de foame decât să se revolte împotriva tătucurlui căpitan de navă. Când vine vorba de salarii decente pentru bugetarul de rând, politicienii invocă că nu mai sunt bani, însă pentru consilierii ministrului Economiei, au resurse finaiciare pentru a îi da un salariu de 200 de milioane de lei vechi pe lună. Cum e posibil ca pentru unii să existe sume enorme pentru salarii iar pentru alții nu?

Până ce actualul președinte și guvern nu vor dispărea din fruntea țării coșmarul în care ne adâncim nu va dispărea ci va crește de la o zi la alta. Nu fac decât să distrugă tot în țara asta. Nu au luat nicio măsură să încerce să crească economia ci o distrug în fiecare zi, încet dar sigur. Băsescu declară sus și tare că vrea impozit pe orice tip de venit al românilor. Adică cât mai multe biruri ca să aibă el și șleata lui ce păpa. Ăsta e rezultatul faptului că românii nu au ltiut să voteze cun cine trebuie și au alest un măscărici pe post de președinte care cu un tupeu fantastic și-a trimis în Parlamentul European pe ficăsa care nu știe să lege două cuvinte în limba română și ajunge să reprezinte o țară de 22 d emilioane de locuitori în forul european. Sincer mă mir și acum că au existat români care au putut să voteze o incultă, agramată, semianalfabetă, să o trimită în Parlamentul European. Păi dacă românii și-o fac cu mâna lor atunci să doarmă după cum își aștern. Pentru cei ce nu știu, stimabila EBA primește cam 7000 de euro pe lună salariu și stă pe la Bruxelles în lux și se plimbă cu avionul pe banii noștrii, în timp ce un medic rezident primește după 6 ani de facultate, doar  600 – 700 lei. Peștele de la cap se împute, așa și cu România!

loading...
3 Comentarii
 1. Liviu spune

  Din pacate , MARE DREPTAE MAI AI ! Rromania e tara tuturor imposibilitatilor … aici cine rade la urma e RETARDAT !
  Directiva consiliului nostru este …
  ”Cand totul se duce pe p… sa nu-ti para rau ca-ti pare bine ! ”
  Daca nu putem sa schimbam lumea …
  MACAR SA-I DAM FOC !

 2. victor spune

  TRADARE DE TARA ! sa-l scaldam pe Basescu in sange! cine merge cu furci si topoare la Cotroceni?

 3. Ilie Cristian spune

  Eu as iesii in strada daca s-ar aduna si altii…se pare ca nu e nimeni sa ne spuna sa iesim ca nu se mai poate traii in nepasare.Dar unde si in ce mod sa ne spuna..la tv sau in orice alt cadru daca se fac astfel de afirmatii se inchide imediat postul si nu numai si se i-au masuri drastice pentru instigare la violenta.Vadim Tudor ne-a mai spus de multe ori sa numai stam nepasatori..dar asta e..romanul pricepe mai greu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata