Breaking news

Pompe submersibile pentru o hidroizolare corectă

loading...

Deşi foarte multe persoane par a cunoaşte foarte bine detaliile ce ţin de amenajarea unor construcţii, puţine dintre ele mai găsesc timpul necesar pentru a pune în practică toate aceste cunoştinţe.

pompe submersibileAşa am ajuns ca astăzi să constatăm cu stupoare faptul că nimeni nu mai cunoaşte importanța unui buiandrug, a unei pompe submersibile, dar nici pe cea a unei hidroizolații corect executate. Parcă toată lumea a uitat care sunt bazele unei construcţii sigure din punct de vedere funcţional, dar mai ales corect executate.

Pentru că protejăm construcţiile din aproape orice punct de vedere totuşi, este important ca şi acest aspect al hidroizolaţiilor să fie tratat cu responsabilitate, pentru a evita anumite probleme ce ţin de acţiunea nefastă a apei. Protejarea unui acoperiş sau a unui subsol din acest punct de vedere nu este o procedură costisitoare. Tot ceea ce îţi trebuie este o pompă submersibilă pentru eliminarea apei dacă aceasta există deja, sculele necesare pentru reparaţii, dar şi materialele destinate hidroizolării spaţiului afectat de către apa în exces.

Refacerea unui acoperiş afectat de apele pluviale se execută în câţiva paşi simpli, dar care trebuie respectaţi cu stricteţe. În această direcţie, prima etapă ce trebuie realizată este aceea de a efectua măsurătorile aferente suprafeţei, dar şi adâncimea stratului de apă cu care ne confruntăm. În funcţie de aceste date tehnice, putem stabili tipurile de pompe submersibile de care avem nevoie, astfel încât acestea să răspundă cât mai bine nevoilor noastre. Apa strânsă în interiorul incintei este evacuată prin intermediul pompelor, făcând astfel loc succesiunii de evenimente ce vor crea rezultatul final perfect.

Următorul pas pe care trebuie să îl facem pentru a putea repara defecţiunile produse de către ploaie constă în testarea stratului suport. În unele cazuri acesta este atât de afectat de ploaie încât necesită reparaţii consistente, atât la nivel de îndepărtare a şapei cât şi de returnare a acesteia. În prealabil acestor lucrări se va face decopertarea straturilor de acoperire existente, fie că vorbim despre plăci ceramice, carton bitumat sau alte tipuri de materiale hidroizolante.

Reparaţiile aduse stratului suport constau în cea mai mare măsură din cosmetizări, reparaţii ale golurilor, găurilor sau fisurilor foarte mari, astfel încât stratul suport să poată fi adus la o stare de planeitate aproape perfectă. Aceste reparaţii trebuie efectuate, fiind o cerinţă obligatorie în special în cazul aplicării hidroizolaţiilor epoxidice sau poliuretanice cu aplicare lichidă, cele care tind să urmeze îndeaproape structura şi forma substratului.

Ulterior aplicării unei sape, care de preferinţă ar trebui să fie una cu capacitate de autonivelare şi autovibrare, se trece la aplicarea stratului de hidroizolare, în funcţie de preferinţele fiecăruia dintre noi. În unele cazuri pot fi folosite produsele pe baza de bitum sau bitum-cauciuc, produsele pe baza de polimeri, hidroizolaţiile epoxidice sau cele poliuretanice.

În final, hidroizolaţiile pot fi sau nu acoperite în scopul protejării, acest lucru depinzând foarte mult de tipul traficabilității acesteia. Un trafic mediu va putea fi suportat de către o hidroizolaţie normală, în timp ce traficul intens necesită un grad sporit de protecţie.

Aşadar, hidroizolarea unui acoperiş nu necesită foarte mari eforturi. Totuşi, este bine să nu pierdem din vedere faptul că înainte de orice pas făcut înspre această etapă, este imperios necesar să ne ocupăm de apa existentă în şi pe structura pe care vom lucra. Aşadar, dacă ai nevoie de o pompă submersibilă în acest demers, magazinul online pompe-submersibile.com.ro te poate ajuta în acest sens. Cele mai bune produse, dar şi cele mai straşnice oferte de preţ pot fi găsite într-un magazin care pune preţ pe siguranţă înainte de orice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata