Breaking news

Panourile radiante cu infraroșu, o nouă modalitate de a încălzi locuința

loading...

Panourile radiante reprezintă o nouă modalitate de a încălzi casa, fără să mai fii nevoit să-ți montezi centrală de apartament sau să apelezi la sistemul centralizat de încălzire. 

panouri radiante infrarosuUșor de montat, economice, durată mare de viață și fără să ocupe spațiu în casă, panourile radiante cu infraroșu reprezintă o nouă sursă ieftină de încălzire.

Panourile radiante funcţionează pe bază de curent electric și folosesc radiaţii cu infraroşu pentru a încălzi corpurile din jurul nostru, inclusiv pereţii.

Panourile radiante se montează în circa 30 de minute, au o durată de viață de 30 de ani, nu necesită proiect sau aprobări și fac o economie de până la 65% față de sistemele tradiționale de încălzire a locuinței.

Panourile radiante pot fi integrate în decor sub formă de tablouri, oferind un aspect plăcut încăperii, fiind indicate bolnavilor de astm.

Costurile cu achiziţia şi montarea panourilor radiante sunt mult mai mici în comparaţie cu instalarea unui sistem clasic de încălzire cu centrală termică şi radiatoare.

O încălzire electrică cu panouri infraroşu reprezintă cea mai eficientă încălzire, cantitatea de căldură fiind maximă la costuri minime.

Punerea în funcţiune a panourilor radiante se face într-un timp relativ scurt, 2-3 ore şi nu necesită lucrări complexe de construcţii și instalaţii.

Panourile funcţionează pe bază de radiaţii infraroşii, având în componentă fibră de carbon cu capacitate mare de emisivitate şi rezistenţă mare la utilizare şi în timp.

Panourile radiante funcționează similar cu soarele, întrucât au la bază radiațiile infraroșii, încălzind astfel în mod natural încăperea.

Aceste panouri radiante infraroşu transformă energia electrică în două componente: căldură radiantă şi căldură convectivă. Procentul este de 93-95% căldură radiantă, diferenţa reprezentând căldură convectivă.

Toată căldură infrarosie este transferată doar într-o direcţie (către partea frontală), nu există căldură îndreptată către spatele panoului.

Panourile radiante sunt igienice, nu se antrenează praful în încăperi, nu necesită o încăpere specială, aerisită, pereţii se menţin uscaţi, nu apare igrasie, mucegai, sunt estetice și nu necesită întreţinere În plus nu poluează, nu există deşeuri toxice, noxe, CO2.

Încălzirea cu panouri radiante infraroşii poate avea efecte benefice asupra corpului uman: stimulează circulaţia sângelui – hipotensivi, nu există mişcare/ circulaţie de aer în camera, deci nici mişcare de praf, mirosuri, nu se usucă aerul: astm bronşic sau afecţiuni reumatice severe.

Sunt recomandate în special pentru încăperi/ spaţii cu înălţime mare de 4-6m, acolo unde încălzirea cu surse convenţionale/ clasice nu este eficientă deoarece s-ar încălzi inutil un volum foarte mare de aer, implicit cu costuri ridicate.

Un panou radiant nu încălzeşte aerul, ci încălzește numai mobilă, pardoseală sau persoanele din spaţiul respectiv, dar numai suprafeţele pe care “le vede” panoul radiant.

Un dezavantaj al panourilor radiante este acela că generează căldură doar pe eprioada cât sunt pornite, când sunt decuplate de la energia electrică, panourile se răcesc instantaneu.

Încălzirea cu panouri radiante infraroşu este sigură atât în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea persoanelor cât şi a siguranţei şi stabilităţii în funcţionare: nu lucrează cu lichide sau abur sub presiune, risc scăzut la incendiu şi nu poluează.

În funcție de dimensiune și putere calorică, prețul unui panou radiant pornește de la 980 de lei și poate ajunge la 2300 lei. Panourile pot avea un design simplu, alb, elegant, sau pot fi gravate cu diferite desene sau nuanțe, fiind similare unui tablou de perete.

Panoul radiant cu infraroșu nu face altceva decât să pună la loc căldura pe care o pierde casa dumneavoastră. Însă cu un randament maxim posibil de transformare a energiei electrice în căldură.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata