Breaking news

Pașaportul pentru prietenul necuvântător

loading...

Pentru a putea călători prin Europa alături de prietenul necuvântător, trebui să treceți mai întâi pe la medicul veterinar care va elibera pașaportul pentru animalul dumneavoastră.

pasaportConform legislației europene, circulația animalelor în țările membre UE și nu numai, va putea fi realizată  numai în baza un document oficial numit generic Pașaport. Documentul conține informațiile de identificare ale animalului și proprietarului, dar și  informații medicale privind starea de sănătate a animalului.

Pașaportul este eliberat de medicul veterinar, în care se vor trece datele din carnetul de sănătate al animalului. Animalul trebuie să fie sănătos, independent de boli infecto-contagioase, să fie microcipat și să aibă vaccinul antirabic efectuat, altfel nu poate părăsi țara de origine. După ce medicul veterinar a completat pașaportul, proprietarul animalului va merge cu documentul la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din județul în care locuiește proprietarul, pentru validare și înregistrarea în baza de date în mod oficial. Fără validarea de către Direcția Județeană, pașaportul nu este valid și nu veți putea călători cu animalul în altă țară.

După ce ați efectuat formalitățile legale privind eliberarea pașaportului va trebui să întrebați compania de transport aerian care sunt condițiile de transport pentru animale, pentru a nu avea surprize neplăcute la îmbarcare. Unele companii aeriene au reguli foarte stricte, care fie nu permit îmbarcarea în spațiul destinat pasagerilor cu animalul de companie, chiar dacă dimensiunile sunt până în 5 kg, fie au reguli foarte stricte care însă îi pun în pericol săntatea și chiar viata animalului de companie. Tranchilizarea animalului de companite atunci când deplasarea se face cu avionul nu este recomandată, întrcât datorită modificării altitudinii se pot obține efecte inverse ale medicamentului.

În momentul când mergeți la medicul veterinar pentru eliberarea pașaportului trebuie să precizați în ce țară veți merge, mijlocul de tansport, pentru a primi toate informațiile privind legislația fiecărei țări pe care urmează să o tranzitați, cu privire la circulația animalelor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata