Breaking news

Oamenii au nevoie să râdă, râsul este ca un leac

loading...

La cei 75 de ani, cunoscuta și îndrăgita actriță Stela Popescu arată senzațional. Un om deosebit, de o frumusețe răpitoare atât exterioară cât și sufletească, este tot timpul veselă, plină de energie și pregătită oricând să încânte publicul atât la teatru cât și la tv, fie  singură fie alături de îndrăgitul actor Alexandru Arșinel cu care formează un cuplu dar doar pe scenă de peste 30 de ani.

stela-popescuDeși mai tot timpul ocupată, fie pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase unde încântă publicul în fiecare săptămână, fie la spectacole prin țară, Stela Popescu și-a făcut timp pentru a ne acorda în exclusivitate un interviu pentru site-ul de știri exclusivnews.ro.

Sebastian Popescu: Care este succesul longevității carierei dumneavoastră?

Stela Popescu: Toată lumea mă întreabă care este secretul. Nu este niciun secret. Am avut două șanse în viață. Prima șansă a fost să pornesc teatrul într-o perioadă în care se juca serios și se juca bazându-ne pe un text care spunea ceva, cu probleme sociale, cu probleme politice și asta îți dă în fața publicului mai mult credit. Și atunci lumea te ține minte pentru că le-ai susținut oful, ideile și  greutățile lor și au avut sentiementul că ei  vor căpăta mai multă încredere și vor spera că se vor corecta lucrurile. Asta te ține în memoria publicului. Al doilea lucru, nu m-am lăsat niciodată în voia faptului că s-a făcut succes. Da s-a făcut succes dar mâine s-ar putea…Știi cum e în meseria noastră…, urci zece trepte și s-ar putea să te dai de-a dura a doua zi, știi cum…, să te duci până la ultima treaptă,  dacă ceea ce faci nu este onorabil.

Sebastian Popescu: În ziua de azi generația tânără pune accentul doar pe frumusețe, este de ajuns pentru a avea success?

Stela Popescu: Pe vremea noastră nici nu se dădeau oamenii  așa în stambă. Eu sunt încântată că româncele sunt din ce în ce mai frumoase, că se îngrijesc, că sunt la modă, asta este extraordinar, dar dacă frumusețea nu este susținută de calitatea profesiei, nu are valoare decat un an poate doi, până își găsește un bărbat, probabil că asta e și speranța, să găsească un bărbat mai bun, pentru că altfel nu are nicio valoare. Iar dezbrăcatul…… sigur ele sunt frumoase,  simt nevoia să se arate, dar în profesia noastră dacă te-ai dezbrăcat prea mult și te-ai dus prea des de colo colo s-ar putea ca lumea să nu mai creadă în tine.  Noi suntem un popor decent. Eu mă mir că a explodat această stare de sexualitate așa, pentru că noi românii nu am prea avut nevoie să ne dea cineva idei, noi am fost un popor  viril. Libertatea a dat diverse lucruri, care nu toate sunt bune. Dar vor regreta multe din fetele astea, care pe undeva au talent sau undeva au patimă pentru meseria asta, s-ar putea să le strice. În teatru se spune tare repede și fals.

Sebastian Popescu: Mai avem scriitori valoroși?

Stela Popescu: Nu prea avem textieri. Prost, foarte slab, s-ar putea să fie scriitori foarte talentați, dar trebuie să cunoști foarte bine viața și să ai o opinie foarte precisă despre ceea ce scrii și  să te gândești întotdeauna că trebuie să fii în folosul celor necăjiți, al celor care suferă din cauza puterii nu trebuie să fii cu puterea.

Sebastian Popescu:  Succesul unui actor este datorat și unui textier bun?

Stela Popescu: Noi am fost profesioniști și am fost înconjurați de profesioniști. Textele noastre au valoare, textele lui Maximilian scrise acum 40 de ani au valoare și acum, asta contează enorm. Mihai Maximilian este Caragiale revistei românești. Oamenii au nevoie de râs, râsul este ca un leac, și mai ales dacă mai ai un scriitor bun, să îți bati joc de ăștia care își bat ei joc de noi, îi dai o satisfacție, explodează omul, este fericit, oamenii au nevoie să râdă.

Sebastian Popescu: Unde vă simțiți mai bine, pe scenă la teatru, pe platoul de filmare, la tv, sau la radio?

Stela Popescu: Peste tot mă simt bine, pentru că îmi place meseria asta.

Sebastian Popescu: În ultimii ani mulți actori valoroși au plecat dintre noi, vine ceva din urmă?

Stela Popescu : România e o țară plină de artiști, sunt foarte mulți actori talentați, din păcate ei nu sunt folosiți la televiziune, sunt folosiți mai degrabă copii de pe stradă. Ori că le este frică de texte ori că nu au texte și un copil profesionist nu acceptă orice text, orice porcărie.

Sebastian Popescu: Părerea dumneavoastră despre promovarea nonvalorilor la tv?

Stela Popescu: Este îngrozitor, o să ne pară rau, pentru că stricăm gustul publicului. Îndepărtăm publicul de la adevărata literatură comică, de la umorul adevărat, care trebuie să fie de folos societății și oamenilor.

Sebastian Popescu: Seratele de la Boema ar mai avea success și astăzi?

Stela Popescu: Grădina Boema a fost ca redută ca o tribună, oricând are succes dacă am avea un autor bun, dar trebuie să ai scriitor bun care să ridice umorul la un anumit nivel.

Sebastian Popescu:  Dacă trăiați în altă țară, credeți ca puteați realiza mai multe?

Stela Popescu: Poate mai mulți bani. Actoia este o profesie care se face în limba maternă. Nu puteam să îmi părăsesc mama, nu pot trăi printre străini.

Sebastian Popescu: În viață îți  trebuie și noroc?

Stela Popescu: Da, eu am avut noroc. Eu am fost vedetă de mică, încă din facultate am jucat în televiziune.  M-am născut ca actriță odată cu nașterea Televiziunii Române și asta a contat enorm, pentru că televiziunea era ca un altar. Am avut noroc că au scris pentru mine cei mai mari scriitori, după ei nu au mai venit nimeni. Abia aștept niște texte calumea.

Sebastian Popescu: Secretul cupletului cu Arșinel?

Stela Popescu: Suntem harnici, serioși la treabă, suntem punctuali, respectăm publicul, nu ne scălămbăiem pe scenă. Nu am avut nicio relație sentimentală cu partenerii mei. Contează pentru că nu aduci  problemele de acasă pe scenă.

Sebastian Popescu: Ce-i trebuie unui tânăr actor pentru a vă călca pe urme?

Stela Popescu: Pasiune, noroc, întâlnirea cu cine trebuie,  să învețe, să nu se lase furat numai de propriile lui instincte pentru că  uneroi gresești. Lucrezi cu prorpia ta pesoană  cu trupul tău și nu se lasă. Trebuie să încerci să ieși din tiparul tău și munca cu tine, nu este ușoară, dar rezultatul este extraordinar.

Sebastian Popescu: De unde atata enregie?

Stela Popescu: E genetic, o mostenire de la părinții mei. Am avut părinti foarte puternici, au trăit vremuri foarte grele si au trebuit sa se descurce. Tatăl a murit la 90 de ani dintr-o operație de bilă prost îngrijită iar mama  la 82 de ani de cancer la sân.

Sebastian Popescu: Unde vă pot vedea românii în această vară?

Stela Popescu: La mare, pentru că trei ani la rând nu am jucat pe litoral. Îmi face plăcere să joc la mare pentru că acolo e public din toată țara.

În cei peste 50 de ani de carieră, Stela Popescu a jucat în 30 de filme de lung metraj, a dat viață pesonajelor în sute de piese de teatru din întreaga țară, an de an este nelipsită din programele tv din noaptea de relvelion.  A jucat și teatru radiofonic, și chiar a ținut pasul cu vremurile fiind distribuită și în producții tv gen soap opera, unde a făcut senzație. În prezent o puteți urmări în fiecare săptămână pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București unde încântă publicul alături de actorul Alexandru Arșinel.

loading...
2 Comentarii
  1. Alex spune

    Un om admirabil si o cariera impresionanta. Oamenii de valoare ai acestei tari sunt tot ce mai are la ora actuala poporul roman. Mi-ar placea sa vad cum presa acorda atentie mai mare acestor oameni care ne fac viata mai frumoasa.

  2. adina spune

    Foarte frumos interviul 🙂 Una din putinele persoane care chiar merita mediatizare pentru ceea ce face.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata