Breaking news

Lenjeria de pat pentru adulți și copii – Află care este cea mai potrivită?

loading...

Lenjeria de pat este de cele mai multe ori un aspect lăsat aproape în voia sorții. Totuși, dacă ne gândim că ne petrecem în jur de o treime din viață în pat, poate că ne dăm seama că merită să ne alegem cu cap lenjeriile de pat care ni se potrivesc și să nu neglijăm deloc acest aspect.

exclusivnews-ro-cumparamisim-21. Cum trebuie să fie lenjeria de pat pentru adulți?

Pentru a avea un dormitor atractiv și un somn liniștit lenjeria de pat trebuie să fie de calitate superioară. Designerii oferă multe opțiuni privind decorul camerelor dar și sfaturi în legătură cu alegerea produselor pentru patul în care trebuie să te odihnești.

Prin vizualizarea multor variante de modele de lenjerii de pat poți selecta una potrivită ție și care să-ți asigure confortul necesar și un somn liniștit. Astfel de produse se găsesc online pe magazinul online care distribuie lenjeriile de pat din Pucioasa. Alegerea dimensiunii lenjeriei de pat se face în funcție de mărimea patului, de tipul de material care să ofere un somn sănătos și de culoarea acestuia pentru a crea o atmosferă deosebită în dormitor. Lenjeria trebuie să fie plăcută la atingere, frumoasă și confortabilă pentru piele.

exclusivnews-ro-cumparamisim-3

De caracteristicile ei cât mai bune depinde calitatea somnului și starea de sănătate (care este influențată de numărul de ore de somn liniștit pentru a avea energie). Sunt indicate materialele naturale, care nu acumulează electricitate statică și care au un procent cât mai ridicat de fibre de bumbac. Alte materiale preferate sunt cele din in și mătase, din fibre de bambus care au un aspect plăcut, o densitate mare ce conferă rezistență în timp, la presare și spălare.

2. Cum trebuie să fie lenjeria de pat pentru copii?

În primul rând lenjeria de pat pentru cei mici trebuie să fie de calitate. Criteriile de alegere sunt: materialele, dimensiunea, imprimeurile sau culorile. Materialele sunt foarte importante, ele trebuie să aibă caracteristici bune, să fie igienice și hipoalergenice, rezistente și ușor de întreținut. De preferat este să fie fabricate din fibre de bumbac, să aibă o densitate mare, să nu se deterioreze ușor în timp sau la spălări repetate, să aibă un imprimeu frumos și să fie moderne. Este bine de încercat pe cât posibil să se evite materialele sintetice, care pot produce alergii mai ales persoanelor cu pielea sensibilă (cum sunt copiii și bătrânii).

exclusivnews-ro-cumparamisim-1

Pentru copii sunt recomandate culorile neutre sau pastel deoarece vin foarte bine în camera acestora și au efect bun asupra sistemului nervos sensibil al micuților. Cele mai potrivite sunt nuanțele de bej, roz, crem, corai, violet și verde deschis. Se pot alege imprimeuri cu animale din povești sau din desenele animate preferate, deoarece astfel cei mici se vor putea distra și simți mai confortabil.

Evitați lenjeriile de pat cu prea mulți nasturi, dantele și alte accesorii de acest fel deoarece, deși sunt interesante, pot fi înghițite accidental de copilul mic dacă acestea se pot desprinde la un moment dat. Materialul trebuie să fie natural, să nu aibă efect electrostatic pentru a nu crea o stare de disconfort și nervozitate. Țesătura trebuie să fie bine întinsă, fără pliuri sau motive decorative cusute, astfel se va asigura un somn mai liniștit copilului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata