Breaking news

Jucărie SRL, amendată pentru excavațiile ilegale de la Cernica

loading...

Garda Națională de Mediu a găsit vinovatul pentru excavațiile ilegale de la groapa de gunoi din comuna Cernica: JUCĂRIE SRL. Nu e glumă, așa se numește firma care coordonează ilegal extracțiile de fier vechi.

excavatii ilegale groapa cernicaDupă sute de sesizări și aproape un an de zile de când au început excavațiile ilegale de la groapa de gunoi din Cernica pentru extracția fierului, Garda Națională de Mediu anunță că a amendat firma SC Jucărie SRL, cu suma de 60.000 de lei „pentru efectuarea de activități de colectare deșeuri metalice, fără Autorizație de Mediu”.

În urma acestei acțiuni tardive a Gărzii de Mediu, de câteva zile, activitățile de excavații la groapa de la Cernica au încetat, dar doar până azi-dimineață.

Când un excavator a început să sape de zor după cablurile de cupru.

Până acum câteva zile, în medie, zilnic 7 excavatoare săpau de zor în groapa de gunoi, după fierul vechi, păzite de pe margine de 5-6 limuzine de lux, semn că cei care patronează această acțiune ilegală sunt ștabi cu mulți bani în buzunare.

După ce răscolesc groapa de gunoi, hoții ard anvelope și bucăți de cabluri electrice, pentru a obține conductorii de cupru procedeu care degajă un nor imens de fum ce face ca aerul să devină irespirabil.

Inițial autoritățile locale, în speță primăria Cernica și Garda de Mediu Ilfov, s-au făcut că plouă și au închis ochii la ilegalitate, fiind suspectați de înțelegere cu autorii. După ce numărul sesizărilor de la localnici s-au înmulțit, autoritățile locale și centrale au început să facă controale și să aplice amenzi.

loading...
1 Comentariu
  1. Claudiu spune

    cred ca din cauza vremii s-au oprit:))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata