Breaking news

Importanța culorii în amenajările interioare

loading...

Culoarea este cel mai important element de decor la care trebuie să va gândiţi atunci când doriţi să daţi personalitate unei încăperi din casa sau apartamentul dumneavoastră.

Culoare-in-sufragerieCulorile ne afectează starea de spirit şi calitatea vieţii. În funcţie de stările dominante pe care doriţi să vi le transmită încăperea trebuie să ţineţi cont de cromatică, ce trebuie să ajute în crearea atmosferei dorite.

Alegerea unei scheme de culori pentru decorarea unei camere sau, mai mult, pentru întreagă casă, poate fi o acţiune destul de dificilă.

Când vine vorba de culoare, decorarea spaţiilor de locuit trebuie să respecte următoarea proporţie: 60% – o nuanţă unificatoare, în care să se încadreze tot, 30% – elemente vizuale care să stârnească interesul şi 10% – accente decorative care să dea strălucire.

Pereţii reprezintă 60% din camera, 30% – tapiseria şi restul de 10% din camera sunt reprezentaţi de accente precum aranjamente florale, vase decorative, etc.

Culorile şi impactul lor emoţional, trebuie, desigur, să fie strâns legat de activităţile care au loc în acel spaţiu.
Totul poate fi însă simplificat dacă faceţi alegerea cu ajutorul cercului de culori. Pentru început, alegeţi două culori de principale.

Culorile complementare se află întotdeauna pe poziţii opuse: roşu – verde, galben – albastru, portocaliu – violet.

Camerele decorate după regulă culorilor complementare au un aer mai formal şi sunt mai interesante din punct de vedere vizual pentru că are loc o demarcaţie foarte clară a culorilor folosite.

Pentru a crea o trecere cromatică între încăperi, alegeţi pur şi simplu culoarea pe care aţi folosit-o în una din camere şi faceţi în aşa fel încât ea să se regăsească şi în celelalte.

De exemplu, dacă aveţi o canapea verde, folosiţi aceaşi nuanţă de verde pentru tapiţeria scaunelor din altă camera, abajurul unei lămpi din dormitor, covoraşul de la intrare, etc.

Pentru restul încăperilor, cum este baia, alegeţi nuanţe mai închise, care să dea un aer liniştitor (verde, albastru, maroniu).

În funcţie de sezon, puteţi redecora locuinţa sau numai o camera, fără că acest lucru să fie neapărat o întreprindere costisitoare.

Culoarea unei camere trebuie aleasă având în vedere şi momentul din zi când este locuită.

Dacă încăperea este folosită cel mai des seara, când toată lumea se întoarce de la serviciu şi/sau şcoală, etc., deci va fi văzută mai mult la lumina artificială a lămpilor, alegeţi culoarea după-amiază sau la orele mai târzii ale serii.

Dacă este vorba de o încăpere de zi care beneficiază din plin de lumina, alegeţi culoare dimineaţă sau la prânz.
Nuanţele mai închise par şi mai întunecate în camerele care au ferestrele spre nord, aşa că, în aceste cazuri, e mai bine să alegeţi culori mai deschise.

Situaţia opusă este adevărată în cazul camerelor cu expunere sudică.

Dacă nu sunteţi hotărâţi cum să procedati în alegerea culorilor cu care să va decoraţi casă, atunci apelaţi la un specialist în domeniu cu care să alegeţi culoarea potrivită pentru fiecare din încăpere astfel încât să va simţiţi confortabil în căminul dumneavoastră.

Pentru alegerea culorilor puteți folosi și paletarul online Emex.

Puteți alege să contactați direct producătorul Emex, la următoarele date de contact:

Telefoane:
021-457.0646; 021-457.1693; 021-457.0638
0724-509.552; 0728-941.507; 0724-577.075; 0728-213.628

eMail:
office@emex.ro
marketing@emex.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata