Breaking news

Hotelurile din România se pregătesc pentru minivacanța de Paște și 1 mai

loading...

Vești bune pentru toți românii, vor avea parte de o mini vacanță la debut de lună mai, întrucât Guvern a decis ca ziua de 2 mai să fie zi liberă. Așa că hotelurile din toată țara s-au pus pe curățenie pentru a oferi cazare în condiții ireproșabile pentru turiștii care vor să își petreacă mini vacanța de 1 mai, fie pe litoral, fie la munte sau în pensiunile din Moldova.

cazare hotelAsociația Litoral-Delta Dunării a anunțat că sezonul turistic estival 2014 va debuta în forță, cu evenimente ce se vor derula pe 1 Mai simultan în toate stațiunile de pe litoral și că toate plajele vor fi deschise.

Plajele din Năvodari, Mamaia, Costinești, Neptun, Mangalia și în Parcul Primăriei din Eforie Sud sunt programate jocuri tradiționale în aer liber (volei, badminton, jocuri marinarești, ștafete etc), urmate de spectacole organizate pe scenele special amenajate, în apropierea plajelor din aceste stațiuni.

Turiștii au la dispoziție o ofertă de cazare la hoteluri pe litoral începând de la condiții de o stea până la cinci stele și chiar sistem all inclusive.

Hotelierii dau asigurări că tarifele pentru pachetele de vacanță din perioada 1-4 mai nu au crescut față de anul trecut. Astfel, pentru minivacanța de Paște, în stațiunea Mamaia un turist trebuie să plătească 50 de lei pe noapte, fără mic dejun, la un hotel de două stele, 88 de lei la o unitate de două stele — cu mic dejun inclus și pentru minimum două nopți, cel mai mare preț (448 de lei pe noapte) fiind la un hotel de patru stele.

Tarifele cresc la hotelurile de trei şi patru stele, cu preţuri care încep de la 88 de lei, respectiv 187 de lei de persoană pe noapte pentru minimum două nopţi de cazare, cu micul dejun şi masă de Paşte incluse.

La Eforie, preţurile încep de la 60 de lei de persoană pe noapte, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, pentru minimum două nopţi de cazare, şi de la 328 de lei de persoană pe noapte la un hotel de patru stele.

Tarifele sunt uşor mai mari în staţiunile Neptun – Olimp şi Venus, unde pot depăşi 200 de lei de persoană pentru o noapte de cazare. Anul acesta, potrivit solicitărilor înregistrate de agențiile de turism, în stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor fi peste 40.000 de turiști, de 1 Mai.

Dacă alegeți să petreceți Paștele și minivancnța de 1 mai la munte, ofertele de cazare în Braşov sunt pe toate gusturile și pentru toate buzunarele.

La Poiana Braşov, preţurile pentru un sejur de patru zile, de Paşte, încep de la 121 de euro. Pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov sunt rezervate, în prezent, în proporţie de 70%, însă hotelierii se aşteaptă că acestea să fie pline, mai ales că ortodocşii şi catolicii vor sărbători Paştele în aceeaşi perioada.

Cele mai căutate staţiuni sunt Sinaia şi Buşteni, unde mai mult de jumătate din locurile de cazare sunt rezervate deja pentru perioada sărbătorilor de Paşte.

La Sinaia, un hotel de patru stele a pregătit oferte care includ trei, patru sau cinci nopţi de cazare. Preţurile pornesc de la 1.500 de lei de persoană pentru trei nopţi într-o camera dublă standard şi ajung până la 3.000 de lei de persoană pentru cinci nopţi de cazare într-un apartament.

În staţiunea Buşteni, preţul unei vacanţe de Paşte la o vila costă, în funcţie de unitatea de cazare, de la câteva sute de lei la 1.400 de lei. ANTREC pune la dispoziţie aproximativ 3.000 de locuri de cazare în Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata