Breaking news

Ferestrele din termopan, soluția optimă pentru a scăpa de zgomot

loading...
0 129

Dacă locuiești într-o zonă aglomerată a orașului și vrei să scapi de zgomotul de afară, fereastra din termopan este o soluție eficientă pentru a o izolare fonică a locuinței.

ferestre geam termopanOamenii își petrec cel puțin jumătate din zi, în casă, cel puțin opt ore dormit și 4 ore cu pregătirile pentru job, apoi servitul mesei și vizionarea unui film sau discuții cu familia. Așadar casa devine locul cel mai important din viața fiecărei persoane, iar confortul trebuie să fie la ordinea zilei.

Fie că este vorba de apartament, vilă sau casă, locuința trebuie să fie o oază de liniște, răcoare vara și căldură pe timpul iernii. Dar ce putem face dacă locuim într-o zonă aglomerată unde zgomotul străzii, al tramvaielor, şantierul din faţa casei, este la ordinea zilei și ne strică până și somnul, iar pe termen lung ne și poate îmbolnăvi?!

Ferestrele din tâmplărie performantă PVC, echipate cu sticlă corespunzătoare reprezintă soluţia pentru această problemă.

Când vine vorba de izolarea fonică a unui spaţiu, alegerea celei mai bune ferestre se face ţinând cont de locaţie, de vibraţiile generate de sunete, de destinaţia spaţiului, dar și de gradul de suportabilitate.

Există 5 clase de izolaţie fonică. În funcţie de nivelul zgomotului exterior se va determina nivelul de izolaţie fonică necesar pentru ferestrele dumneavoastră.

Compania QUICK LOGIK SRL, cu sediul în București, te poate ajuta să-ți alegi geamul termopan perfect care să-ți izoleze fonic și termic locuința.

”Colaborăm cu principalii furnizori de geam termopan din România, astfel că putem furniza clienților noștri, orice tip de sticlă pentru tâmplărie din pvc, aluminiu sau pereţi cortină. Sticla este livrată la ateleierul clientului sau pe șantier, iar dacă are vreo defecțiune, sau prezintă crăpături, aceasta este schimbată”, a declarat pentru exclusivNEW.ro, Ionel Gheorghe, directorul companiei QUICK LOGIK SRL.

Site-ul companiei www.rivo.ro, oferă o gamă largă de produse și accesorii pentru ferestre din termopan. De la termopane, sticlă pentru termopan, accesorii tâmplărie, materiale pentru montajul ferestrelor, feronerie și plăci compozit de diferite culori și mărimi, toate sunt grupate pe site-ul companiei. Iar dacă îți dorești termopane ieftine dar de calitate, pe site-ul rivo.ro găsești cea mai bună ofertă din țară, care include termopane cu profil pvc cu 3 camere, culoare albă și geam Float + LowE.

Specialiștii QUICK LOGIK SRL îți fac câteva sugestii de care să ţii cont când vine vorba de cumpărat ferestre cu geam termopan:

  • Sticla este recomandată a fi cât mai groasa, spre 50 mm.
  • Suprafaţa vitrată trebuie împărţită în mai multe secţiuni mai mici, pentru a putea bloca eficient zgomotul.
  • Alegeţi profile umplute cu spumă sau care au insert de metal cu secţiune rectangulară completă.
  • Lăsaţi un spaţiu de aproximativ 1.5 cm între zid şi tâmplărie, pe care să-l umpleţi cu spumă în mod uniform.
  • sticla  float de 4-16-4, nu este ideală în zone cu trafic greu; atunci puteţi opta pentru una 4.4.2 – 12 Ar – 3.3.2.
  • Mai poate ajuta la blocarea vibraţiilor generate de sunete realizarea unor dopuri exact pe mărimea ferestrelor din diferite materiale izolatorii menţionate mai sus.
  • Profilele cu 3 camere de izolare, cu o adâncime de execuţie de 60mm asigură o izolaţie până la clasa de protecţie fonică 4.
  • Cu cît profilul din metaloplast are mai multe camere cu atît izolarea este mai bună.
  • Cu cît grosimea profilului PVC este mai mare cu atît izolarea fonică şi termică este mai mare.

Cu un indice de atenuare fonică de pana la 45 dB, ferestrele din PVC oferă protecție eficientă la zgomotul prea mare, având în vedere că pentru o încăpere de locuit se consideră ca nederanjantă o valoare maxima a zgomotului de 65 dB.

Prin ferestre se pierde peste 40% din căldură unei locuinţe, de aceea înlocuirea lor cu produse de calitate va aduce confort termic, fonic şi implicit economie de bani.

Alegerea unei sticle este un criteriu foarte important deoarece ea cuprinde cca 90% din toată suprafaţa geamului. Pot fi geamuri cu sticlă simplă, sticlă Low’e, sticlă tonata, sticlă izosol. Geam termopan cu sticlă Low-e se consideră a fi un bun izolator termic şi fonic.

O fereastră incorect montată îşi înjumătăţeşte performanţele de izolaţie şi etanseitate. De aceea, montajul trebuie efectuat corespunzător, de către o firma specializată.

O izolare fonică, pe lângă alegerea tâmplăriei potrivite, se realizează şi prin finisajul pereţilor, prin draperii, covoare, mobile de bună calitate, şi nu care amplifică sunetul. În plus, geamurile termopane au  într-adevăr capacitatea să diminueze foarte bine zgomotul de afară, dar nu putem sta mereu cu fereastra închisă, şi să nu aerisim încăperea. De aceea, încercaţi să izolaţi foarte bine pereţii, şi planşeele atât la interior cât şi la exterior.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata