Breaking news

Expansiunea Videochat-ului în România. Succesul din fața webcam-ului

loading...
2 30

În general ascunse vederii, studiourile de Videochat există și sunt tot mai atrăgătoare pentru fetele care își caută un loc de muncă. Unul dintre aceste studiouri este Rich Girls Studio, cărora le-am făcut o vizită.

rich girls - videochatAm rămas surprinși încă de la început de ospitalitatea personalului Richgirls-studio.ro. După toate poveștile care circulă în mediul online sau în mass-media, povești nu întotdeauna pozitive cu privire la activitățile mai mult sau mai puțin legale ale studiourilor de videochat, ne așteptam să fim întâmpinați de vreun interlop obișnuit să privească tot timpul peste umăr. Dar nu, am fost întâmpinați de o domnișoară într-o ținută elegantă și cu un chip zâmbitor.

După ospitalitatea, încrederea și zâmbetele deschise primite la intrare, am rămas impresionați de tot ceea ce ne înconjoară, de luxul din interiorul studioului. Apoi ne-am adus aminte că studioul se numește Rich Girls. Tot ceea ce am aflat ulterior în ora petrecută în cadrul studioului de videochat Rich Girls ne-a impresionat și ne-a făcut să ne schimbăm radical percepția asupra acestui domeniu de activitate.

”Videochat-ul se face cu pasiune” sunt vorbele auzite încă de la început în această locație. Fetele care doresc să înceapă o carieră în acest domeniu sunt anunțate și înștiințate încă de la început cu privire la toate activitățile la care trebuie să ia parte, precum și despre toate beneficiile pe care le pot obține. Am aflat aici că persoanele care vor să se angajeze, au parte de un tur al studioului, pentru a înțelege mediul în care muncesc. Mai mult, Rich Girls Studio este un studio care își apleacă mult urechea asupra nevoilor angajatelor, a modelelor.

Dacă un posibil model are un prieten care nu este de acord cu această muncă, ea poate să își aducă prietenul și să viziteze împreună studioul. În cazul în care un viitor model nu doreste să lucreze pe zona de Adult, atunci poate să încerce să muncească în zona Non-Adult.

Diferențele între Videochat Adult și Non-Adult

În primul rând, după cum echipa Rich Girls a explicat, aceste două secțiuni sunt distincte prin prisma modului în care se interacționează cu clientul. Există persoane din diferite părți ale lumii, care ajung acasă de la muncă și doresc să vorbească, să își petreacă timpul în compania cuiva. Pentru secțiunea de Non-Adult, modelul trebuie să știe să zâmbească, să știe să vorbească bine cel putin în limba engleză  și să poată să susțină o conversație de lungă durată. Tinuta este obligatoriu decenta, cazual-business.

Comunicare există și în secțiunea Adult si este la fel de importanta. În această secțiune, modelul trebuie să fie un personaj care să placă unui client, să îl facă pe acesta să rămână cât mai mult timp în fața calculatorului și să revină și a doua oară. De aceea, modelele care nu sunt îndrăznețe, care vor să se obișnuiască întâi cu camera de luat vederi, pot începe să lucreze întâi în secțiunea non-adult.

Ne-au fost prezentate câteva avantaje ale job-ului în videochat

Rich Girls Studio pare a fi un loc în care rolurile se inversează în ceea ce privește munca, adică executivii muncesc pentru angajații lor și nu invers. Asigurarea medicală este un concept care nu se întâlnește în multe companii din țară, dar care se întâlnește în videochat. Am aflat pe această cale că Rich Girls Studio oferă și cazare în apartamente de lux modelelor, acesta fiind al treilea avantaj ca și importanță, al doilea avantaj ca importanță fiind asigurarea medicală menționată anterior. Dar primul avantaj și cel mai important, este salariul și bonusurile de care au parte modelele. La Rich Girls Studio discutam de un salariu mare, peste medie,  dar și diversitatea bonusurilor ne-a impresionat într-un mod plăcut. Modelele de la Rich Girls Studio au bonusuri de performanță, de fidelitate, de recrutare, bonusuri periodice. Pe lângă bonusuri, periodic se organizează tombole la care se pot câștiga de la telefoane la excursii în locații exotice.

Ne întrebam dacă ne mai poate impresiona ceva?

Ne-a impresionat cu siguranță Georgiana, un model uimitor care a acceptat să ne spună câteva cuvinte despre ceea ce înseamnă videochat-ul pentru ea: Videochat-ul mi-a schimbat viața! Dacă înainte de a veni aici lucram într-un bar și nu o duceam deloc bine, de când sunt în echipa Rich Girls, pot să spun că sunt cu adevărat bogată. Mă simt apreciată, simt că muncesc pentru un scop și în niciun caz nu consider jobul pe care îl fac ca și unul nelalocul lui. Simt că sunt femeie. La început nu am câștigat foarte bine, dar în timp, și cu ajutorul echipei (între timp au ajuns prietenii mei cei mai buni), am reușit să ajung la câștiguri de mii de dolari pe lună. Nu vă puteți imagina ce înseamnă asta și cât de fericită pot să fiu.

Ne-a impresionat Georgiana cu zâmbetul ei și cu fericirea reală care i se citea pe chip. Era o femeie, tânără, realizată și împlinită. Muncea ca model de aproape doi ani. Tot ea ne-a spus că a fost deja într-o excursie în Hawaii și că abia așteaptă să vină anul următor să mai dea o fugă prin Caraibe. Cu un zâmbet care parcă nu dispărea niciodată, ne-a spus că majoritatea fetelor de la Rich Girls Studio sunt cel puțin la fel de bine ca și ea.

Studioul Rich Girls ne-a schimbat total percepţia despre munca în videochat

O plimbare prin camerele studioului a reprezentat punctul culminant și final totodată, al întâlnirii noastre cu Rich Girls Studio. Curățenia, eleganța, luxul, tematica și cromatica denotau inteligența investițională și managerială a acestor oameni. Sunt pregătiți pentru orice. Au tehnologie de vârf, au oameni extrem de motivați, modele foarte frumoase și fericite. Unii ar spune cu certitudine că aceasta este rețeta succesului. Pentru Rich Girls Studio cu siguranță că a fost.

Pe parcursul turului, ni s-a mai explicat faptul că fiecare model poate să câștige îndeajuns pentru a-și vedea visele împlinite, pentru a-și cumpăra o casă, o mașină, pentru a merge în vacanța mult dorită. Având în vedere că modelele reprezintă succesul studiourilor de videochat, Rich Girls studio a ales să investească și în imaginea lor, în operații estetice, în coafură și în stiliști.

videochat romania

Potrivit spuselor reprezentanților Rich Girls Studio, investițiile făcute și atenția îndreptată înspre angajați, înspre modele, le-au permis să devină unul dintre cele mai puternice studiouri de videochat din țară. La acestea se mai adaugă și dorința de a fi mereu în frunte, de a demonstra, și un puternic departament de resurse umane, specializat pe recrutare de modele.

Piața de videochat din România a fost multă vreme blamată de către media, de către persoanele care nu credeau că in acest domeniu se poate să se lucreze legal. Deși încadrate de obicei în domeniul de activitate ”Operator calculator”, modelele pot să își desfășoare munca, să își primească banii în mod legal și mai mult, să aiba plătite toate contribuțiile și impozitele către stat. În acest fel, ele vor putea beneficia de asistență medicală, de șomaj și de pensie.

Din punct de vedere legislativ, Legea 196/2003 privind prevenirea și combaterea pornografiei și Legea 496/2004 pentru modificarea și completarea legii 196/2003 sunt cele două legi care stau la baza desfășurării activității de videochat. Dacă aceste două legi sunt respectate, atunci un studio de videochat poate să funcționeze legal și fără nicio problemă.

O singură vizită la Rich Girls Studio a fost de ajuns pentru a ne schimba percepția asupra a ceea ce înseamnă videochat. Bineînțeles că există și excepții de la această situație, dar ceea ce Rich Girls Studio ne-a arătat a fost o cu totul altă lume, o lume în care angajații sunt prețuiți, modelele sunt apreciate și decorurile sunt extraordinare.

foto: richgirls-studio.ro

loading...
2 Comentarii
  1. Miruna spune

    Recomand acest studio, sunt de incredere, am lucrat mai bine de un an la ei, sunt ok foarte seriosi.

  2. Diana spune

    Da sunt mai mult decat ok cei de la Rich. Recomand !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata