Breaking news

Cristi Nistor cunoscut grație piesei ”Coji de portocale”

loading...

Originar din Luduș, Cristi Nistor a devenit cunoscut publicului larg în 2006, cu piesa ”Coji de portocale”, interpretată alături de Simona Nae.  De 7 ani cântă și compune piese atât pentru el cât și pentru artiști consacrați ca Andra, AnaMaria Ferenț sau Adrian Enache.

Untitled (3)La doar 24 de ani deși are în palmares mai multe tofee la festivaluri de muzică naționale și internaționale  precum și  un album lansat în 2006, nu este promovat și cunoscut pe măsura talentului său.  La fel ca mulți alți interpreți valoroși, piesele interpretate de Cristi Nistor nu sunt preluate de radiourile naționale pentru difuzare, din simplul fapt că nu are în spate o casă de producție muzicală care să îl susțină și să îi promoveze muzica.

Sebastian Popescu: După succesul înregistrat cu piesa ”Coji de portocale”, aparițiile în mass-media s-au diminuat. Care să fie explicația?

Cristi Nistor: Neînțelegerile cu casa de discuri.

Sebastian Popescu: Ce șanse sunt să fii preluat de radiouri, fără a avea în spate o casă de discuri cu renume?

Cristi Nistor.: Șansa mielului de Paște … una mică.

Sebastian Popescu: De ce sunt reticente radiourile în a promova și artiști independenți?

Cristi Nistor.: Businesul, afacerea…

Sebastian Popescu: chiar și  atunci când e vorba de artiști talentați?

Cristi Nistor: Da….primează dealul

De ceva vreme Cristi și-a înființat un studio personal de înregistrări unde compune și înregistrează atât pentru el cât și pentru artiștii consacrați.

Sebastian Popescu: Pentru care artiști mai compui muzică?

Cristi Nistor:  Pentru mai mulți, acum de exemplu o am în studio pe Lora ex Wassabi. Lucărm la o piesă dance de vara, în limba engleză.

Sebastian Popescu: Pe când un nou hit marca Cristi Nistor, cel puțin la fel de cunoscut ca și ”Coji de portocale”?

Cristi Nistor.: Pe când o vrea Dumnezeu. Sper că în vara asta.

Sebastian Popescu: Ce îmi poți spune despre peisajul muzical românesc actual?

Cristi Nistor:  O apă și-un pământ, toate piesele sunt la fel, nu există varietate.

Dintre premiile câștigate în cei 7 ani de activitate muzicală amintim: locul III la Festivalul Internațional “Steaua de Aur” în 2003, în 2004 a reprezentat România la  Festivalului Internationl “Cerbul de Aur”, locul III la Festivalul Mamaia – secțiunea Interpretare în 2005.  În 2006 primește premiul pentru ”Cel mai bun debut discografic” , premiu acordat de  Radio România. În 2007 piesa ”Nu insista” interpretată de Daniela Răduică și compusă de Cristi Nistor a intrat în semifinala  Selecției Naționale Eurovision.

loading...
2 Comentarii
  1. ullyses23 spune

    ce interviu in bataie de joc a dat baiatul asta… eu stiu ca e o persoana ok, dar aici parca raspundea din vagon catre peron…

  2. Alex spune

    cred ca a primit o hartie cu spatii goale pe care sa le completeze 🙂 asa as fi scris si eu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata