Breaking news

Bucureștenii mulțumesc muntenegrenilor pentru că au donat sânge românilor răniți în accident

loading...

Bucureștenii au depus luni la sediul Ambasadei Serbiei din Capitală, flori, lumânări, dar și mesaje de mulțumire pentru muntenegrenii care au ajutat la salvarea românilor și au donat sânge.

condoleante romani ambasada serbiaMai mulți bucureșteni au mers lui la Ambasada Serbiei din București, care asigură reprezentarea statului Muntenegru în România, unde au depus flori, lumânări, tricolorul dar și mesaje de mulțumire muntenegrenilor.

Prin acest gest, românii au vrut să mulțumească și să își arate recunoștința față de muntenegrenii care au donat sânge pentru românii răniți în accidentul de autocar și că au ajutat autoritățile din Muntenegru să scoată răniții din prăpastie.

Potrivit relatărilor presei din Muntenegru dar și a românilor supraviețuitori, șoferii care au văzut cum s-a prăbușit autocarul, au oprit mașinile și au coborât în prăpastie ca să ajute la scoaterea răniților.

În doar o oră și jumătate de când s-a aflat de accident, peste 100 de muntenegreni au venit la spital unde au donat sânge.

Suljo Mustafić, vicepreședintele Parlamentului din Muntenegru, a povestit, potrivit cotidianului local vijesti.me, că petrecuse weekend-ul în zona de nord a țării și se întorcea acasă atunci când autocarul cu turiști români s-a prăbușit de pe pod.

Eram în coloana de mașini care s-a format după producerea accidentului. Mi-am lăsat soția și copilul în mașină și am fugit imediat să văd cum i-aș putea ajuta pe cei care coborau cu frânghii în prăpastie. Toate victimele au trecut prin mâinile mele pentru că în rândul format pentru a ajuta la scoaterea lor. Erau în jur de 50 de oameni, dar nu și copii”, a declarat Mustafić.

Politicianul muntenegrean a mărturisit că nu va uita niciodată imaginile de groază de după accident.

În urma tragicului accident de duminică, 18 români au decedat iar  29 sunt răniți. Ministrul de Externe Titus Corlățean și secretarul de stat Raed Arafat se află la Priștina unde coordonează celula de criză pentru identificarea și repatrierea răniților și morților.

loading...
1 Comentariu
  1. Instrumente de masura spune

    E bine ca totusi mai stim ce inseamna recunostinta. Ma bucur foarte mult. E drept ca recunostinta este o valoare de baza a oamenilor, insa avand in vedere in ce lume traim… e de apreciat ca mai exista.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata