Breaking news

Alex Prunean, un tânăr jurnalist de succes în presa locală

loading...

Alex Prunean este dovada vie că poți să faci carieră în mass-media, chiar și în provincie, nu doar la București. Deși are doar 24 de ani, tânărul jurnalist din Dej se poate lăuda cu o carieră impresionantă atât în radio, televiziune cât și în presa locală online.

alexandru pruneanÎn Dej, Alex Prunean este vedeta orașului. Cunoscut și apreciat de cetățenii pe care-i informează prompt, invidiat și uneori urât de colegii de breaslă pentru că ajunge primul la evenimente, Alex Prunean bagă spaima în autoritățile locale pentru că dă în vileag toate neregulile pe care le fac.

După o zi lungă și plină de evenimente importante, trecut după ora două noaptea, chiar de Sfântul Ștefan, Alex Prunean a fost de acord să dezvăluie în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, cum a ajuns să facă presă și să fie patron de site de știri.

Încă din timpul liceului, Alex Prunean a început să cocheteze cu jurnalismul, astfel că era normal și firesc să urmeze cursurile facultății de Jurnalism de la Cluj, din cadrul Universității Babeș Bolay.

În anul 2007, eram în clasa 11-a la liceu…scriam pentru un site local…singurul pe atunci. Puneam evenimentele de pe buletinul de presa al poliției, știri despre Dej din ziarele din județ…sau evenimente pe care aveam norocul să le prind întâmplător”, povestește Alex Prunean despre debutul în presă.

În scurt timp a ajuns să prezinte știri la Radio FIR, post local în Dej, să aibă propriul site de știri și să fie corespondent pentru Antena 1 și 3, și toate astea realizate la doar 24 de ani.

A devenit corespondent la Dej pentru Antene prin intermediul unui prieten: Lucram la o televiziune locală în Dej, și aveam un prieten la Antena în alt județ. Pentru că Dejul era foarte slab acoperit de televiziunile naționale, și evenimente se întâmplau…nu glumă… îl ajutam eu cu materiale de aici. Până în luna decembrie 2010, când s-au decis să le dau eu materialele direct lor.

Alex nu s-a mulțumit să fie doar corespondent pentru televiziunile naționale. În 2011 și-a lansat propriul site de știri dejeanul.ro, domeniu cumpărat încă din 2007 pentru un blog.

”Site-ul dejeanul.ro l-am lansat în două etape. Eram tot în liceul când am cumpărat domeniul de internet, dar era un fel de blog la “caterincă”. Postam nereguli de prin oraș, mai mult lucruri amuzante, de genul “Dacă nu în Dej, atunci unde…?”. Am renunțat, între timp am terminat liceul și am auzit că la Dej se va deschide o televiziune locală. Am știut că dacă e așa, nu am cum să nu fac parte și eu din echipă. După ce am lucrat la ei mai bine de un an, am ajuns la momentul în care simțeam că ceva nu funcționează cum ar trebui. Nu eram liberi să arătăm dejenilor tot ce ar fi trebuit arătat… Și am zis că prefer să fiu eu șeful meu. Ce fac, să fac pentru mine și pe răspunderea mea. Am reactivat site-ul Dejeanul.ro si am trecut la treabă. Acum dejeanul.ro e lucrul cu care dejenii își încep ziua, și probabil că și-o și încheie. La tot pasul, în parcuri, pe stradă, în instituții, auzi oameni spunând ”am citit pe Dejeanul””, a declarat Alex Prunean pentru exclusivNEWS.ro.

Pe lângă știrile filmate și realizate pentru Antene și administrarea site-ului, jurnalistul dejean a decis că e timpul să facă și radio: În momentul în care am renunțat la locul de muncă pe care îl aveam la televiziunea locală, pentru a deschide Dejeanul.ro, nu eram foarte sigur de succesul site-ului, și am vrut să mai fac ceva pe lângă, ceva care să îmi lase timp să mă ocup și de site. Radio FIR tocmai rămăsese fără omul care se ocupa de știri. Cineva m-a propus să merg la radio și am fost acceptat. Indiferent de schimbările care vor avea loc la Radio FIR, rămân loial “brandului”, pentru că înainte de a lucra acolo, eu eram un mare fan Radio Fir. Le știam emisiunile, oamenii, tot. Sunt primii, atât din punct de vedere al vechimii, cât și al numărului de ascultători. Înainte de a începe să lucrez la radio, nici nu vroiam să aud de radio…nu mă atrăgea deloc. Fără video, fără poze…mi se părea greu să-l faci pe ascultător să înțeleagă ce a fost acolo. Dar acum, după 3 ani de radio, nu m-aș mai lăsa. Radioul îți intră în sânge.

Pentru 2014, Alex Prunean are planuri mari în ceea ce privește mass-media și site-ul de știri, însă preferă să nu dezvăluie nimic decât atunci când lucrurile sunt 100% sigure. Întrebat de exclusivNEWS.ro dacă se simte împlinit profesional, Alex a spus că: Eu sunt doar la începutul carierei mele profesionale. Lucrez doar de câțiva ani în domeniu. Mă poți întreba dacă mă simt împlinit profesional peste zece ani, poate mai mulți. Îți spun doar că pentru moment, sunt mulțumit de ce am realizat și de încrederea pe care mi-o acordă oamenii din oraș, care apelează la mine în speranța că îi pot ajuta în rezolvarea unor probleme atunci când sunt nedreptățiți, spune totul. La vârsta pe care o am, nu văd ce aș fi putut face mai mult decât atât.

Toate realizările de până acum ale lui Alex Prunean în presa din Dej demonstrează că poți face carieră în presa locală chiar și în provincie. Alex nici nu vrea să audă de București: Nu, nu aș pleca din Dej. Doresc să fac ceva pentru orașul în care m-am născut, îmi e foarte bine aici. Dacă as pleca, ar trebui să încep totul de la zero. Nu o să plec din Dej!

Prin intermediul site-ului de știri, Alex Prunean a reușit să transmită live evenimentele importante pentru oraș, precum zilele orașului, concerte caritabile și meciuri de volei.

Într-un sondaj realizat de Institutul Român de Evaluare și Strategie în 2012, Dejeanul.ro a fost ales drept cel mai citit site de știri din zonă.

Activitate profesională:

2007-2009 – reporter dej.biz

2008-2oo9 – reporter Adevărul

2009-2010 – reporter – prezentator Someș TV – emisiunea Reporter de Urgență

2010 –  ianuarie – iulie – reporter Transilvania Channel

2010 –  începe colaborarea cu Antena 1 și 3 ca și corespondent local

2011 – iulie – lansează site-ul de știri dejeanul.ro

loading...
2 Comentarii
  1. Ioan Dordoi spune

    bravo! e nevoie de oameni ca el!

  2. Rachita Silviu spune

    la multi ani 2014

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata