Breaking news

40% dintre femeile din România îşi fac veniturile din videochat

loading...
10 41

Din ce în ce mai multe femei din România iau drumul videochatului. Trecând de era comunismului şi vremea subiectelor tabu activitatea de model de videochat a prins amploare. De cele mai multe ori, femeile de peste 30 ani şi până în 45 de ani şi fetele sau tinerele între 18 şi 28 de ani se angajează în cadrul unui studio de videochat pentru că au auzit că se câştigă bine. Ca un model al lumii moderne străine româncele au ales calea câştigului considerabil, realizat în scurt timp. Le ajută cunoştinţele de limbi străine şi naturaleţea, dar şi exuberanţa.

femeie frumoasaDincolo de prejudecăţi şi de ceea ce scepticismul unora ar spune videochatul este sursă sigură de venit. Şi nu trebuie să treci de pragul decenţei. Se lucrează şi pe site-uri de profil non-adult unde nu este necesară expunerea fizică sau alte tipuri de activităţi sexuale explicite doar în mod vizual. Tocmai acesta este unul dintre motivele pentru care, în marile oraşe şi judeţe ale României, activitatea de videochat este la mare căutare. Chiar şi în cazul videochatului pe site-uri cu profil adult există limite impuse chiar de fiecare model în parte – nu face ceea ce nu îşi doreşte sau mai mult decât îi permite dispoziţia.

Un raport efectuat de Institutul Naţional de Statistică din România a scos la iveală faptul că 33% dintre modelele de videochat care lucrează în cadrul studiourilor de acest gen au vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, ceea ce înseamnă că mai multe tinere şi adolescente sunt predispuse pentru un asemenea job faţă de femeile care depăşesc vârstă de 30 sau 40 de ani, uşor mai reţinute când vine vorba despre un asemenea domeniu. Însă, un total de 40% dintre toate femeile din România întreprind activităţi de videochat şi câştigă bani serioşi din jobul de model. Un womenlucru interesant este şi faptul că atât fetele, cât şi băieţii găsesc videochatul un domeniu destul de promiţător din punct de vedere financiar încât îl aleg de îndată ce se înscriu la facultate.

Motivele pentru care femeile iau calea videochatului sunt diverse. În orice caz ţine de dorinţa de a câştiga mai mult şi mai bine. Au marele avantaj de a fi plăcerea vinovată a bărbaţilor, care de altfel fac şi cererea pieţei. Unele încep dintr-o curiozitate ce se combină cu nevoia financiară. Puterea exemplului este parte din această poveste, cu implicare serioasă. Fetele au mai multă încredere când persoane din jur le confirmă ceea ce aud ca bârfe şi ştiri. Şi lista poate continua, incluzând şi cazul celor care au avut nevoie urgent de bani şi au întreprins activităţi de videochat pentru o perioadă, ca mai apoi să se retragă din asta. Revin însă când fac o comparaţie pe piaţa muncii.

femeieTendinţa este în creştere când vine vorba de modul în care femeile, de regulă foarte tinere însă deja majore, aleg să îşi contureze veniturile. Au şi de unde alege, având în vedere cât de mult s-au extins şi înmulţit studiourile de profil. Angajările constante demonstrează asta încă o dată. Întrebarea şi curiozitatea “de ce” îşi găseşte repede răspunsul când descoperim care sunt condiţiile lor. De fapt dur spus condiţii ci doar confort şi avantaje. Se lucrează transparent şi legal, astfel că modelele de videochat sunt mulţumite pe deplin.

Există calificare pentru asta?

Să fii model videochat nu implică un stagiu de pregătire însă e musai să se cunoască secrete de prezentare. Fetele sunt instruite, primesc chiar şi cursuri de limbi străine.

”De când am introdus cursurile şi tot felul de beneficii, chiar şi bonus de la angajare în funcţie de contract am dovedit încă o dată că suntem serioşi pe piaţă, fetele sunt atrase de banii ce îi pot câştiga şi avem astfel un flux tot mai mare de cereri pentru angajare. Ceea ce ne bucură pentru că am ajuns să schimbăm percepţia despre ce înseamnă videochatul” au declarat reprezentanții luckystudio.ro, din Iaşi, pentru exclusivNEWS.ro.

Cu un număr tot mai mare al celor care aleg să facă videochat vom asista în viitor la o masă masivă ce va migra către astfel de domenii. Cel puţin în rândul tinerelor, piaţa muncii începe să fie cu totul altfel ca până acum.

loading...
10 Comentarii
 1. Naomi spune

  Auzi despre asta dar si concret se castiga bine. Adica intreaba orice model si ai sa vezi ce sume iti spune…

 2. Roxana spune

  Te ajuta tineretea si daca stii ca asta iti doresti. Si sa treci mai intai de pragul ala cu daca si cu parca:))) sau ce cred altii despre asta.

 3. Stela spune

  Destul de multe tinere. Dar ele sunt asa mai deschise la asta fara sa se gandeasca la ce spune unu sau altul.

 4. Tamara spune

  Pai cand ajungi sa castigi atat de mult in alta parte nu iti mai convine sa muncesti pe putin. Asa ca revii, logic.

 5. Tina spune

  Sunt conditii, nu poti sa spui ca nu, dar cumva nu este atat de greu pentru a putea intra in bransa. Bine dar si sa vrei asta in primul rand!

 6. Simona spune

  Exact asta e si ideea, sa le ofere cat mai multe. Nu sunt multi care fac asta dar sincer sunt avantaje si pt alte joburi daca te lasi de videochat.

 7. Ralu spune

  Totul se schimba in timp, mi se pare normal. Tinerele sunt mai atrase dar nu inseamna ca sunt singurele.

 8. Ramona spune

  Se schimba totul, acum e modern, e la moda asta, maine nu stiu ce o fi. Dar cu videochatul merge treaba, asta prinde la public.

 9. Moni spune

  Mereu a fost asa doar ca la noi pana a ajuns si ideea asta in alte parti era la ordinea de zi:)).

 10. Emma model spune

  Cred ca principalul motiv sunt veniturile financiare. STim bine ca poti ajunge la sume foarte mari atata timp cat dedici suficeint timp acestor activitati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata