Breaking news

România țara gropilor!

loading...

sebi2Nici nu s-a topit bine zăpada, că au și apărut gropile pe drumurile neaoșe românești. Plombele și straturile de asfalt s-au topit odată cu stratul de zăpadă, creând adevărate cratere pe șosele. Bucuria service-urilor auto și necazul șoferilor, care fie și-au rupt mașinile în gropi fie au rămas înțepenite în ele, apelând la firme de tractări auto pentru  a putea pleca cu mașina. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu , anunța săptămâna trecută în direct la Realitatea Tv, că banii destinați pentru reparea drumurilor și astuparea gropilor s-au dus pe deszăpezire și că românii să nu se mire de ce nu se repară drumurile. Ce să spun, de parcă până acum aveam drumuri de Formula 1, fără gropi, de puteam alerga desculți pe șoselele patriei. Câtă ipocrizi, falsitate și nerușinare vine din partea unui ministru, să spună că nu mai sunt bani, că banii s-au dus pe deszăpezire!? Păi banii din taxele de drum, unde sunt? Băsescu s-a lansat în folclorul românesc al taxelor de drum cu celebra lozincă: ”Aici sunt banii dumneavoastră”. Domnul Berceanu poate să o rebrănduiască spunând: ”Aici sunt gropile dumneavoastră”. Infrastructura dezastruaosă din România este rezultatul corupției instituționalizate și a nepăsării, indolenței, incompetenței, din ministerul de resort și din cadrul Companiie Naționale de Autostrăzi. După ce că avem cel mai scum preț per km de autostradă construit, că asfaltarea unui km de șosea este aberant de mare, nici măcar nu sunt de calitate. În tările civilizate în care fiecare își face treaba, există oameni care verifică calitatea lucrărilor. În România după nici 2 ani, se reapucă de asfaltarea drumurilor. Statul poate opri întree 5 și 10% din costul rucrărilor ca și garanție de la constructur pentru calitatea lcurărilor. În realitate așa ceva nu se întâmplă din simplul motiv că cei puși să verifice și să aplice legea sunt corupți până în măduva oaselor și mânjiți cu toate alifiile posibile.  Când actualii guvernanți erau în opoziție se cereau la putere, spunând că o să facă și o să dreagă, iar când au ajuns să conducă țara,  încep să dea vina pe greaua moștenire că nu mai sunt bani, ca mai apoi să aflăm pe ce se duc banii și în buzunarele cui mai exact.  Însă românii de rând prea răbdători din fire, rămân cu nervii măcinați, cu mașinile stricate iar ei, guvernanții își văd de ale lor afaceri de miliarde pe banii noștrii ai tutuor.

loading...
2 Comentarii
  1. claudiu spune

    Normal ca sa fac gropi…anual se aduna din pretul benzinei circa 1 miliard jumate de euro,sa nu mai punem la socoteala si rovinieta si alte taxe aberante.Unde sunt bani domnilor politicieni?Pe la TV promite-ti marea cu sarea pana aveti stampila pe numele vostru ca dupa…pe cine mai intereseaza!Autoritatile locale spun ca nu sunt bani pentru renovare,ma intreb de ce,unde sunt bani?Va veni o zi …in care toate se vor rasfrange asupra voastra…”remember,remember,the 5 of november”…ziua care nu o vor uita niciodata.(citat din V from Ventta)

  2. Haiducu spune

    Cred că mai potrivit ar fi fost titlul: “România dă în gropi”. Doar se ştie faptul că orice lac ascunde o groapă. Câte lacuri naturale se formează pe bulevardele şi străduţele Bucureştiului? Dar pe şoselele patriei? Extrem de dificil să ţii o asemenea evidenţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata