Breaking news

Ponta nu a învățat nimic din ce a pățit Năstase

loading...

Premierul Victor Ponta devine pe zi ce trece mai malefic decât Boc și Ungureanu și demonstrează că nu a învățat nimic din pățania mentorului său, Adrian Năstase.

sebyPuterea și setea de a fi primul om în stat, pare să-i fi luat mințile premierului Victor Ponta. Sfătuit de acoliții din jurul său, premierul începe să ia măsuri la fel de aberante ca și cele ale guvernului Boc-Ungureanu-Udrea-Băsescu.

Dacă pentru cei apropiați, Ponta împarte contracte și sute de milioane de euro, pentru românul de rând, premierul dă fără remușcare taxe la carburanți și taxe pe domeniile web.

Nu este zi de la Dumnezeu în care Ponta să nu dea câte o ordonanță de urgență, pe șest, sau câte o lege în Parlament, care să oripileze populația. Și-a vândut sufletul prin pactul de coabitare semnat cu Băsescu ca să se vadă premier, apoi a numit-o pe Kovesi la DNA ca să-și poată pune pe Nițu procuror General.

Însă nu s-a oprit aici. A trimis-o pe Iulia Motoc la CEDO, ca judecător din partea României și a cedat teren de fiecare dată în fața lui Băsescu.

A uitat de dreptatea până la capăt promisă românilor în campania electorală. A uitat să îndrepte legile strâmbe votate de PDL. Și asta în condițiile în care USL are supermajoritate în Parlament.

Are timp însă de emisiuni tv, cel puțin câte una pe zi. Este ahtiat după publicitate și să apară la tv. Nu este zi în care Ponta să nu dea câte un interviu. Mă întreb când mai guvernează și România și dacă nu cumva ordonanțele pe care le tot semnează, sunt primite în plic de la acoliții săi.

Este și deputat de Gorj, dar în Parlament merge doar când este să-și angajeze răspunderea pe vreo lege. În rest, e absent total dar încasează banii de deputat.

Între timp, și-a pus soldățeii să racoleze parlamentarii PPDD și să-l ia în barcă pe Voiculescu cu tot cu partid, ca să rupă USL și să guverneze singur, astfel încât să aibă cale liberă către prezidențiale.

Ruperea USL este o chestiune de zile. Este clar ca lumina zilei că Ponta va fi candidatul PSD la rezidențiale în 2014.

Domnul Victor Viorel Ponta uită însă istoria recentă prin care tocmai mentorul său, Adrian Năstase a trecut. La fel de arogant și infatuat a fost și Năstase și tot în același stil și-a construit calea către prezidențiale, numai că și-a furat-o în cel mai groaznic mod cu putință.

Și Năstase era premier când a candidat pentru prezidențiale, dar nu a mai ajuns președinte. Ponta îi calcă pe urme.

În România, după 1989, niciun premier aflat în funcție, care a și candidat la prezidențiale, nu a ajuns președinte.

Primul a fost Mugur Isărescu care în 2000 era premier și a și candidat pentru prezidențiale. Patru ani mai târziu la fel a procedat și Năstase.

Acum, după 10 ani, Ponta încearcă același procedeu. Tare mie frică să nu-și rupă gâtul pe scări, împins fiind chiar de către cei care acum spun că îi sunt alături.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata