Breaking news

Bugetul pe 2010:pentru unii mumă pentru alții ciumă

loading...

sebi2Avem buget, dar doar pe hârtie, urmează să vedem dacă vom avea și bani. Parlamentarii s-au grăbit să voteze bugetul de stat pe 2010, doar pentru a se încadra în termenul  impus de FMI. Ca și condiție  esențială impsuă de fond,  pentru vira următoarele tranșe de bani în contul României. Guvernul Boc  a alcătuit un buget aberant, prost făcut, care va fi mai tot anul peticit prin rectificări bugetare. Pentru mulți români bugetul  aduce numai  taxe, impozite și salarii înghețate. Pentru profesori și bugetarii din administrația publică locală și centrală, concedieri masive. Însă pentru mai marii în stat bugetul pe 2010 este foarte generos, aberant de generos în condițiile de criză economică. Parlamentarii s-au grăbit să respingă suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii că deh avem o agricultură performantă, dar au votat în schimb bugetul Curții Constituționale care este mai mare cu 59% față de 2009. Administrația Prezidențială, SRI,  Guvernul României, toate au bugete mai mari în 2010. Guvernul fie este incompetent fie își bate joc, fie amândouă.  Nicio urmă de plan concret de relansare economică. E o regulă de clasa a patra, că nu ai cum să ai creștere economică  în condițiile în care veniturile  populației scad, dar cresc prețurile,  taxele și impozitele. Nu exporți mai nimic, nu susții agricultura, nu  tu relaxare fiscală pentru mediul de afaceri și vrei să ai creștere economică.  Țara paradoxurilor, avem suprafețe imense pentru agricultură, însă importăm  pe  bandă rulantă legume și fructe, nu avem autostrăzi în schimb avem cel mai mare preț de cost per km de autostradă construit. Nu ai cum să evoluezi  ca societate când nu promovezi  valorile, când nu susții și nu  încurajezi tinerii cu potențial, dar în schimb promovezi  la scară națională nonvalorile după două principii de bază corupția și nepotismul. Mă întreb dacă cei 5 milioane și un pic de români care au votat continuitatea băsesciană pentru următorii 5 ani, trăiesc bine!?!

loading...
3 Comentarii
  1. Catalina spune

    Adevarul este ca ai dreptate,nu avem cum sa crestem economic din moment ce “comunitatea basesciana” gaseste cele mai slabe solutii importiva crizei .Cea mai stupida solutie a fost cea in care s-a decis concediul fara plata…cum sa crestem economic in concediu?

  2. trike spune

    Consider ca totusi esti un pic cam prea subiectiv in editorialul tau. Nu sunt un fan basescu, de fapt, nu sunt fan al nici unui politician! Mi se pare ca editorialul tau seamana rau cu orice emisiune/stire de pe antena3 sau cu orice comentariu al “marelui” Mircea Badea…Prea negativist si mult prea multa directie/sugestie anti basescu. Oricum un editorial ar trebui sa fie mult mai consistent, 5 paragrafe nu sunt de ajuns sa consideri acea opinie personala un editorial.Mult succes oricum, cu timpul cu totii vom deveni mai buni…

  3. Roxana spune

    Perfect de acord cu tine! Ma bucur ca nu sunt singura care gandeste asa, ajungi sa crezi ca esti o ciudatenie in tara asta doar pt. ca gandesti logic si te revolti! Bafta, tot asa!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata