Băsiștii au inflamat România din cauza unor probleme la 4 secții de vot din Diaspora

loading...

Din cauza unor probleme la patru secții de vot din Diaspora, în speță, Paris, Bruxelles, Stuttgart și Londra, propaganda băsistă urlă de o săptămână de zile, în cor cu Iohannis și liderii ACL că în Diaspora votarea a fost un dezastru și că Guvernul Ponta împiedică românii din afara granițelor țării, să își exprime un drept constituțional.

popescu sebastianÎn 2009, la primul tur al alegerilor prezidențiale, în Diaspora s-au organizat 294 secții de vot și au votat 95.068 români. În 2014, pe 2 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale au  fost organizate în Diaspora, tot 294 de secții de vot, la care au votat 161.054 de români. Așadar pe 2 noiembrie au putut să voteze mai mulți români, mai exact 65.986 români.

Din cele 294 de secții de votare organizate de MAE în Diaspora, probleme au fost doar la patru din ele: Paris, Bruxelles, Stuttgart și Londra. Problemele au constat în faptul că au venit mai mulți români într-un interval scurt de timp ca să voteze la cele patru secții de vot din cele patru orașe și au fost nevoiți să stea la coadă câteva ore, întrucât trebuia completată declarația pe proprie răspundere. Și de aici, propaganda băsistă a turnat gaz pe foc, și încă toarnă, făcând din țânțar armăsar. Au ajuns cu paranoia votului din Diaspora încât au spus că Guvernul Ponta împiedică românii din afara țării, să voteze.

Toată țara trebuie dată peste cap pentru că au stat unii români la coadă și alții nu au mai apucat să voteze în Diaspora?!!! E un drept constituțional votul, dar oare dreptul la sănătate nu e la fel? Unde erau românii din țară și din Diaspora, care acum urlă că nu pot vota, când în 2011, Guvernul Boc-Băsescu închidea 300 de spitale în România? Unde erau?? La cules de căpșuni? Sau…unde?!!! Nu îmi place amnezia la drepturile constituționale și dubla măsură a românilor.

Dacă ai un pic de minte, și poți gândi singur, îți dai seama că nici vorbă de haos la votul din Diaspora și că totul este o mega manipulare perversă făcută de aparatul de propagandă băsistă, aflat acum în spatele candidatului ACL, Klaus Iohannis.

Plecând de la problemele de la votul din cele patru secții de vot din Diaspora, băsiștii au început să agite spiritele, pentru că altceva nu știu să facă, și să acuze fraudă la vot, că Ponta nu lasă românii din afară să voteze de frică să nu piardă alegerile.

Au început să organizeze ”mitinguri civice” de solidaritate cu românii din Diaspora care nu au mai apucat să protesteze. Bună inițiativă, zic, s-au trezit românii din țară și spiritul lor civic. Dar ce să vezi, în spatele acestor mitinguri civice, se aflau liderii ACL. Macovei nu s-a putut abține să nu vină la protestul de sâmbătă de la București și să strige în cor cu cei prezenți la miting, JOS PONTA!!! Hopaaa, păi ce făcurăm Madam Macovei? Ne dădurăm singuri de gol??? Veniși ca șef de galerie?!!! Sau brusc în nici 7 zile, din candidat independent la prezidențiale, te transformași în societate civilă?! Așa capacitate mare ai de metamorfozare???

Eu unul sunt scârbit de atâta manipulare grosolană din partea băsiștilor pe marginea votului din Diaspora. Culmea este că mulți tineri din România s-au lăsat prostiți și de astă dată. Și deși habar nu au despre ce vorbesc și care sunt defapt problemele reclamate la votul din Diaspora, ies în stradă să strige ”Alegeri Libere!!!” și ”Jos Ponta!!!”

Dacă începi o discuție cu acești tineri care strigă astfel de lozinci electorale ca să afli din ce motiv au ieșit în stradă, te alegi cu înjurături și amenințări, întrucât nu au argumente. Așa li s-a inoculat mesajul și așa îl distribuie. Adică nu au capacitatea de a gândi singuri. Nu se informează și exagerează.

Cum se face că probleme au fost doar la cele 4 secții de vot din Diaspora, iar românii din Spania și Italia au votat fără scandal spunând că au stat maxim jumătate de oră la coadă. Băsiștii se ascund în spatele unor mitinguri civice, ca să denatureze adevărul și să-l atace pe Ponta. Așa a făcut Băsescu și aparatul lui de propagandă și la alegerile prezidențiale din 2004 și 2009. De fiecare dată Băsescu a câștigat prin scandal și învrăjbirea populației, manipulând-o strigând fraudă, fraudă.

De o săptămână se vorbește doar de faptul că câteva sute, sau mii(de unde mii, nu știu de unde au scos-o!??), nu ar fi putut vota pentru că a fost prea mare aglomerație la secțiile cu probleme. Dar fraților, doar votul din Diaspora contează??Ați uitat că în România votează 51% din românii cu drept de vot??? De ce se bate atâta monedă pe câteva mii de voturi din Diaspora?!! Ar putea aceste câteva mii de voturi din Diaspora să dea din nou președintele, în ciuda votului din interiorul granițelor României?!

Este adevărat că votul este un drept constituțional, dar acesta trebuie asigurat pe teritoriul țării, la secția destinată domiciliului de reședință. Nu invocați acest drept constituțional ca să exagerați și să cereți secție de vot peste tot în lume, pentru fiecare român care a ales să se ducă să muncească sau trăiască în Kuala Lumpur sau Burchina Faso?!!!!  În 2009 de ce nu ați urlat la fel la prezidențiale? Când erau fix aceleași secții de vot în Diaspora?

Ce bine ar fi dacă românii ar gândi puțin înainte de a se lăsa manipulați și târâți într-un scandal fals care face doar jocurile electorale și interesele PDL-Băsescu-Iohannis!!!

1022 3
loading...
3 Comentează știrea

Lasă un comentariu

*

*

 • Ciprian
  15 November 2014 at 09:17 -

  Stai jos amice, nota doi!

 • Giuseppe
  15 November 2014 at 15:07 -

  Eu unul sunt scarbit ca inca se mai vorbeste de “basisti”. De asemenea sunt scarbit ca in loc sa se vorbeasca de turistii ‘de duminica’ din Teleorman sau Mehedinti, s-a vorbit numai despre diaspora.

  Votul de maine o sa fie furat cu cele un milion de voturi de la turistii “rosii”, nu prin ingradirea dreptului la vot in diaspora (care reprezinta o miza electorala mult mai mica).

 • Giuseppe
  15 November 2014 at 15:08 -

  Vorba celui de mai sus: stai jos, ai doi.