Breaking news

Băsescu, lupul moralist

loading...

Stimabilul nostru președinte, Traian Băsescu, și-a luat inima în dinți și a părăsit conacul de la Cotroceni pentru a se da în spectacol în mijlocul inundațiilor.

sebastian popescuTraian Băsescu continuă să uimească o țară întreagă, prin tupeul nesimțit pe care îl posedă și capacitatea extraordinară de a poza în victimă, indiferent de conjunctura în care se află. Și-a făcut curaj și a plecat în mijlocul inundațiilor și în loc că le dea o speranță oamenilor năpăstuiți de soartă care au rămas fără agoniseala de o viață, el a început să îi critice și să îi admonesteze să nu mai mintă. Fix de morală aveau nevoie sărmanii români bătuți de soartă.

Stimabilul Băsescu a admonestat și a acuzat o bătrână că minte, când afirmă că banii de îndiguiri au fost furați de primar și de consilieri. Băsescu îi apăra pe domnii de la primărie cu atâta forță și autoritate în glas încât sărmana femeie nu a apucat să îți spună păsul în fața primului om în stat.

Tocmai el s-a găsit să facă morală și să spună că altul minte, tocmai el, care din minciună și înșelăciune și furt și-a construit tot ce are prin preajmă. Dacă te duci în mijlocul oamenilor sinistrați, încerci să le alini suferința fie cu o vorbă bună, fie cu cele necesare traiului și cu promisiunea că tu autoritate a statului o să îi ajuți să se ferească de astfel de catastrofe. Tot el Băsescu, deținătorul adevărului suprem, i-a certat pe localnici că de ce și-au făcut acolo în acele zone casele. Cred că domnul Băsescu trebuia să ia la bani mărunți autoritățile locale, județene și centrale, de ce au permis să elibereze autorizații de construcție în zone inundabile.

Treaba cu inundațiile se repetă periodic în România, când în Banat, când în Oltenia, când în Moldova. Nicio zonă din țară nu a scăpat de furia apelor, lăsând în urmă prăpăd și multă sărăcie. De fiecare dată președinții, minștrii și primul ministru s-au perindat prin zonele inundate și s-au fotografiat cu sinistrații, au promis că se rezolvă și…au plecat. La fel se va întâmpla și de această dată. Nu se va face nimic, nimic concret, doar vorbe și atât.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Ce poti sa-i ceri unui marinar betiv care minte ? Nimeni nu se poate astepta din partea acestui mafiot ordinar decat la ce e mai rau … asa ca … ne mai ramane sa speram la o minune … si anume sa SCAPAM DE TIRAN !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata