Breaking news

Băsescu intră la apă, Tokes cere autonomia iar Vadim urcă în sondaje

loading...

Încă o săptămână agitată pe scena politică din România, marcată de impertinența europarlamentarului Lazslo Tokes, cu privire la autonomia ”ținutului secuiesc” după modelul Kosovo.

sebastian popescuDeclarațiile europarlamentarului maghiar, a provocat discuții aprinse în sânul opoziției din România, însă nu și în sânul puterii care drămuiește destinele acestei țări tot mai încercată de soartă. Motivul? Puterea, adică PDL și Traian Băsescu au avut o reacție palidă, pentru că nu își permit luxul de a deranja pe UDMR-iști pentru că altfel pierd majoritatea parlamentară, și pe Băsescu îl paște o a doua suspendare în Parlament.

Într-o țară cu conducători adevărați, declarațiile europarlamentarului Tokes, cu privire la autonomie, ar fi fost tranșată rapid printr-o procedură extrem de rapidă și simplă. Autoritățile române trebuiau să îi retragă cetățenia română, să îl declare persona non grata și să îl expulzeze din România.

Declarațiile lui Tokes reprezintă un pericol la adresa statului de drept și la adresa suversanității statului, încălcând constituția și legile statului român. Tokes a ajuns vicepreședinte în Parlamentul European cu sprijinul europarlamentarilor PDL. Deci nicio măsură nu se va lua împotriva lui Tokes care este europarlamentar din partea României și el face delcarații grave la adresa României.

Băsescu tace ca Vodă în lobodă, a putut să spună așa cu jumate de gură, că el vrea autonomie egală pentru toți românii indiferent de etine. Dar doar atât, nu tu o declarație oficială fermă, un avertisment oficial, doar o declarație spusă așa cu haz și cu mult umor.

Singurul care a fost ferm și categoric împotriva declarațiilor lui Tokes, a fost europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a depus o plângere penală împotriva lui Tokes ca urmare a declarațiilor grave privind autonomia etniei maghiare în inima Ardealului.

Trei sondaje de opinie date publicității săptămâna trecută, arată faptul că Vadim Tudor și PRM sunt pe val și că la viitoarele alegeri parlamentare vor ajunge în Parlamentul României. În contextul în care ungurii își cer tot mai vehement autonomia închipuită și prind tot mai mult curaj, un partid naționalist în Parlamentul României nu poate fi decât un semnal că totuși mai dorim ca România să rămână unită și indivizibilă.

loading...
6 Comentarii
 1. Liviu spune

  JOS CU BASESCU , MOARTE BOZGORILOR !!! HAI VADIME ARUNCA-I IN AER CA NU SE MAI POATE ! LA PUSCARIE CU EI 😉

 2. Catalin spune

  era de asteptat sa se intample asa ceva dupa atitea tampenii cite s-au petrecut in ultima vreme in romania! tokes sucks! vadim rules!

 3. Victor spune

  Pe langa criza economica si caderea libera a PDL in sondaje, se pare ca inclusiv Lazslo Tokes da o mana de ajutor la reanimarea PRM. Creste nationalismul si extremismul de ambele parti – atat extremismul maghiar, cat si cel romanesc. Ne invartim mereu in jurul acelorasi false probleme, ne intoarcem mereu de unde am plecat.

 4. Rezultate live spune

  Destul de mare bai ca unul ca Vadim urca in sondaje. Din pacate Tokes nu _si da seama ce vorbeste.

 5. Ilie Cristian spune

  Rezultate live… “Destul de mare bai” ca unul ca tine a comentat acest editorial in felul acesta.Daca nu-l suporti pe Vadim Tudor inseamna ca nu te suporti nici pe tine, nici tara asta, sau ca nu esti roman.

 6. E.Staicu spune

  Domnule Popescu
  Dumneata esti tanar(daca fotografia este reala)si poate nu sti ce inseamna sa o
  astfel de declaratie ce a fost data de acest pastor(daca este pastor)Am cerut
  retragerea cetatenei acestui individ in ziare, dar democratia inteleasa de guvern
  este ca intodeauna oarba la durerea poporului. Daca era pe vremea lui Ceasusescu i
  se retragea automat cetatenia romana.Acest imbecil ca altceva nu este unde s-a
  nascut? Ce limba vorbeste? Ce cetatenie are? Ce reprezinta el la P.E.? Nu cumva
  Romania? A fost trimis de Romania sa reprezinte o tara nu o idee esita din comun.
  Sa nu uite un lucru ca mai sunt oameni cu o coloana vertebrala dreapta inca. Si mai
  suntem in occident adevarati romani carora parinti si bunici lor si-au varsat
  sangele pentru teritoriul romanesc. Epoca feudala a apus de mult. Romania nu este
  fosta Yugoslavie. Cui nu ii convine sa plece lumea este mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata