Breaking news

A fi sau a nu fi grevă generală în România?!

loading...

Conform liderilor de sindicat din aparatul bugetar de astăzi România începe treptat, treptat,  să își închidă porțile.

sebastian popescuProfesorii, funcționarii publici, polițiștii, vameșii, medicii, angajații Metrorex, toti au anunțat că vor paraliza țara prin greva generală, în semn de protest față de tăierile anunțate de Guvernul Băsescu-Boc-Udrea. Însă de la vorbe la fapte e un drum cam lung și presărat cu multe amenințări din partea puterii. Mulți au anunțat că intră de astăzi în grevă, fie din solidaritate fie nemulțumiți că li se taie salariul, însă unii au anunțat că se retrag, au făcut un pas în înapoi, de frică să nu rămână fără slujbe, semn că presiunile politice au început să dea roade. Profesorii de la liceu spuneau că vor boicota prima probă de bacalaureat, însă Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a trâmbițat că a BAC-ul se va da în procent de 100% în toată țara. Păi nici nu au apucat să înceapă greva și au și renunțat la proteste. Domnilor profesori, așa vrei să vă cereți drepturile, cu un pas în față și 4 pași înapoi? Românii uită că puterea lor este evidentă și produce efecte doar dacă sunt solidari și uniți în momentele grele, altfel, grevele sporadice nu vor avea niciun efect. Singura modalitate democratică, într-o țară care se îndreaptă spre o dictatură modernă, dar tot comunistă, este să protesteze în stradă, să creeze presiuni asupra politicului și să determine căderea actualului guvern plin de incompetență de la consilier la prim ministru. Om trăi și om vedea dacă va fi sau nu grevă generală sau doar parțială.

loading...
3 Comentarii
  1. Liviu spune

    A FI greva generala pe termen nelimitat , pentru ca altfel nu putem pune partidul fanariot in frunte cu marinarul hot cu botul pe labe;)

  2. claudiu spune

    ne indreptam cu pasi siguri spre o noua revolutie.destul am rabdat,destul am suportat,e momentul pentru eliminarea tuturor frustrarilor.mereu avem problema banilor care sunt putini,mereu nu ne putem descurca cu salariul desii nu suntem un popor nechibzuit.dragi politicieni,lasatii pe altii mai competenti decat voi.daca nu…o sa va dam noi jos….”nu sti,te invatam,nu poti ,te ajutam,nu vrei,te fortam”…

  3. Roxana spune

    Felictari pentru blog esti tare !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata