Breaking news

Trucuri de economie în rândul românilor

loading...

Costurile lunare ale facturilor sunt probleme reale pentru foarte mulţi oameni din România. Se pare că se creează o disproporţie foarte mare între salariile şi costurile lunare pe care oamenii trebuie să le plătească. Aşa se face că din ce în ce mai mulţi români sunt datori la asociaţiile de proprietari sau la diferite companii care furnizează servicii precum gazele sau energia electrică. Pare că de la un an la altul, preţul gigacaloriei începe să crească, iar oamenii par să fie din ce în ce mai nemulţumiţi de aceste lucruri.

factura utilitatiPentru a face faţă tuturor cheltuielilor lunare, românii fac economie sau apelează la diferite strategii pentru a micșora costurile facturilor. În continuare, vom oferi câteva sfaturi pe care le puteţi aplica pentru a face economie şi pentru a reuşi atenuarea costurilor facturilor.

În primul rând, trebuie să ştiţi că izolarea termică, instalaţiile de apă caldă, caloriferele care au accesorii pentru termoreglare, iluminatul, aparatele electrocasnice sau sistemele de încălzire vor fi mai ieftine dacă se va aplica o metodă de atenuare a costurilor şi anume economia. Pentru ca iarna să aveţi costuri mai mici la întreţinere sau căldură, un prim pas pe care trebuie să îl faceţi este să vă izolaţi termic pereţii locuinţei. Poate că nu realizaţi, însă acest lucru este esenţial. În caz advers, încercarea unei eventuale economii este aproape în zadar. Astfel, polistirenul este cea mai eficientă metodă pentru reglarea termosistemului.

Izolaţia se poate face atât din interior cât şi în exteriorul locuinţei. Izolarea cu polistiren nu este obligatorie aşa că unii oameni apelează şi la plăcile de vată bazaltică, la aceeaşi grosime pentru realizarea unui transfer termic asemănător. Metoda din urmă este mai avantajoasă pentru ca permite pereţilor să “respire”, deoarece se realizează ventilarea faţadei.

Centrala termică este un alt atu care va ajută să reduceţi costurile facturilor. Aceasta poate fi punctul forte al economiei dvs. Încercaţi să apelaţi mai degraba la instalaţii de gaze naturale, pentru că acestea au costuri mai reduse, iar încercarea dumneavoastră de economie va fi una de succes.

Geamurile şi uşile sunt extrem de importante şi ele în cazul în care va doriţi să faceţi economie la căldură. Schimbaţi sistemul de tâmplărie al ferestrelor şi optaţi pentru unul de calitate, fie din PVC, din aluminiu sau din lemn stratificat. Nu uitaţi să le izolaţi şi pe acestea pentru a reuşi să reduceţi costurile de energie şi pentru a reduce cheltuielile de încălzire sau de răcire a casei. În cazul apartamentelor de la bloc, uşile exterioare trebuie să aibă o grosime minimă de 8 cm. În cazul în care tâmplăria este din lemn, trebuie să izolaţi foarte bine cu un burete adeziv care să asigure o etanşare superioară.

După ce luaţi aceste măsuri  nu trebuie să uitaţi că va trebui să va asiguraţi atunci când  treceţi dintr-o parte în alta. Trebuie să va obişnuiţi să staţi cu uşile la camere închise pentru a nu se împrăştia căldura.

Metodele pe care românii le aplicӑ în vederea economisirii sunt deja clasice. Tocmai de aceea ingeniozitatea lor face ca de la an la an sӑ mai gӑseasca încӑ o metodă pe care sӑ o aplice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata