Breaking news

Sorgeti vă prezintă ce trebuie să aveți în vedere atunci când cumpărați o baterie auto

loading...

Bateriile auto pentru automobile vor rezista, de obicei, atât cât se presupune dacă sunt îngrijite corespunzător. Dacă ați achiziționat o mașină nou-nouță, atunci sunteți fericit – nu prea veți avea bătăi de cap în ceea ce privește achiziționarea unui acumulator, atunci când va fi necesară înlocuirea.

Nu putem spune același lucru despre mașinile second-hand însă. Bateriile de sub capota unei mașini la mâna a doua pot fi de multe ori de origine nesigură. Cel mai rău aspect este că sub capotă se poate afla un acumulator auto complet nepotrivit pentru mașina pe care ați cumpărat-o. Și nu vorbim despre reaua-voință a vânzătorului, ci poate de nepricepere sau de decizii luate din rațiuni financiare. În orice caz, cel mai bine este să achiziționați o baterie auto nouă înainte ca aceasta să iasă complet din uz și să vă provoace neplăcerile aferente.

Alături de experții Sorgeti, am analizat principalele aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când achiziționați o baterie auto. Înainte de toate, trebuie să menționăm că Sorgeti sunt unul dintre principalii furnizorii de baterii auto-moto, staționare și de tracțiune din România. Aceștia au o vechime de peste 15 ani pe piața de acumulatori din România, oferind produse de la mărci precum Bosch, Fulmen, Varta și Zap, dar și marca proprie Sorgeti.

            Care sunt semnele că bateria auto începe să cedeze

            Acumulatorul auto vă va informa cu privire la starea lui, atât prin intermediul martorului din bord, dar și prin semne mai…subtile. Desigur, dacă nu ați lăsat farurile aprinse peste noapte sau nu s-a produs vreun scurt-circuit, bateriile auto nu vor suferi, în general, de „moarte” subită. Cel mai bun semn de avertizare că ceva se întâmplă va fi dificultatea pornirii motorului de dimineață.

Cu cât această muncă se va desfășura cu mai multă dificultate, cu atât momentul este mai aproape. În scurt timp, în loc de sunetul plăcut al pornirii veți auzi niște clicuri triste de sub capotă, care vor evidenția realitatea nefastă – bateria auto s-a descărcat.

Înainte de toate – verificați bateria

            Dacă observați oarece dificultăți în pornirea bateriei, înainte să vă grăbiți să o înlocuiți, ar fi recomandat să încercați mai întâi să îi verificați sistemul de încărcare. Acest serviciu face parte din oferta Sorgeti, de care puteți beneficia în mod gratuit dacă le sunteți client.

Efectuați un test al bateriei pentru a vedea dacă este necesară mentenanța acesteia sau dacă se impune într-adevăr o înlocuire. Experții vor verifica și eventualele scurt-circuite. Chiar și o sârmă înțepenită pe undeva pe sub mașină poate crea un circuit care să „scurgă” bateria mașinii. Și un starter uzat poate să aibă un impact negativ asupra duratei de viață a acesteia.

Totuși, dacă testul spune că este necesară înlocuirea, atunci trebuie să faceți alegerea în funcție de necesitățile autoturismului dumneavoastră.

Dimensiunile bateriei – un aspect important

            Primul lucru de care să țineți seama atunci când cumpărați un acumulator auto trebuie să fie dimensiunea acestuia. Bateriile auto sunt împărțite în grupuri de către producătorii de automobile pentru a standardiza dimensiunile acestora și pentru a evita eventualele nepotriviri de sub capotă.

Este important ca bateria să se potrivească perfect în spațiul de sub capotă, întrucât acest lucru va menține nivelul vibrațiilor la minimum. Un acumulator de mașină care nu se potrivește spațiului destinat se va zdruncina (de aici apărând vibrațiile), ceea ce îi va diminua considerabil durata de viață. Cele mai „sigure” informații în ceea ce privește necesitățile mașinii dumneavoastră din acest punct de vedere se pot găsi în cartea tehnică a autovehiculului.

            Capacitatea de rezervă

            Acest aspect este foarte important. Capacitatea de rezervă a bateriei este măsura puterii acumulatorului, exprimând perioada de timp în care acesta va furniza amperaj înainte de a se descărca cu totul.

Ca să fim mai expliciți, o baterie cu o capacitate de rezervă „sănătoasă” va avea suficientă putere încât să pornească un motor mai „încăpățânat” sau să treacă fără probleme de eventualitatea lăsării luminilor aprinse peste noapte. Practic, acest indicator exprimă nivelul energiei disponibil în baterie după ce se oprește alimentarea acestuia.

            Sorgeti –  un partenerul de încredere în alegerea celor mai bune baterii auto

            Așa cum spuneam și mai sus, Sorgeti este un producător și comerciant de baterii auto de înaltă calitate. Aceștia oferă o gamă variată de baterii, atât auto, cât și pentru alte arii de utilizare. Un mare atu sunt serviciile „all inclusive” gratuite – livrare, montare și verificare a sistemului de încărcare. Te invităm să le descoperi oferta!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata