Breaking news

Serviciile de contabilitate – de ce să le externalizezi?

loading...

În prezent, în tot mai multe domenii de activitate a apărut practica externalizării serviciilor. Domeniul contabilității nu face excepție de la regulă, iar antreprenorii care optează pentru această metodă în locul organizării unui departament contabil intern pot să aibă parte de avantaje notabile.

Contrar opiniei conform căreia doar companiile mari pot să opteze pentru externalizarea serviciilor de contabilitate, în fapt această decizie poate avea efecte benefice și asupra afacerilor mici și mijlocii. Avantajele sunt menționate în rândurile următoare, pentru a demonta opinia eronată menționată anterior.

Se reduc costurile

Chiar dacă pare greu de crezut, externalizarea serviciilor de contabilitate către o firmă specializată poate duce la o scădere a costurilor. Un contabil bun, angajat intern, sau organizarea unui departament de contabilitate în cadrul companiei reprezintă opțiuni comune, însă și costurile acestora sunt pe măsură. Plata lunară a unui astfel de serviciu către o companie specializată se poate dovedi infim mai mică, prin comparație cu organizarea unui departament contabil intern, cu toate costurile implicate: birouri, calculatoare, software specializat, licente, dar si salariile plătite angajaților.

Serviciile oferite sunt complexe

O societate care oferă servicii de contabilitate dispune de specialiști pe domenii diverse, care pot oferi soluții prompte și eficiente la problemele și situațiile cu care se confruntă. În cazul companiilor care își țin contabilitatea „in-house” pot să apară situații pe care contabilul intern să nu le poată soluționa, astfel că o colaborare prin externalizarea serviciilor de contabilitate se dovedește a fi mai avantajoasă din acest punct de vedere.

Gama de servicii pusă la dispoziția celor interesați este complexă. Specialiștii unei firme de contabilitate se pot ocupa de aspecte ce țin de evidență contabilă, audit intern sau chiar reprezentare a companiei în fața organelor de control, instanțelor sau instituțiilor publice. Serviciile de consultanta fiscala sunt de asemenea puse la dispoziția celor interesați, pentru a gestiona eficient riscurile și oportunitățile oricărui business.

Firma de contabilitate preia răspunderea pentru serviciile prestate

Externalizarea serviciilor contabile vine la pachet cu avantajul preluării răspunderii pentru serviciile pe care le prestează, spre deosebire de situația în care contabilitatea este realizată intern, când întreaga răspundere revine administratorului.

Specialiștii unei firme de contabilitate se informează constant și se țin la curent cu tot ceea ce ține de reglementări contabile, noutăți legislative și normative. Adaptarea la toate aceste schimbări poate fi destul de lentă în cazul unui departament contabil organizat intern, însă o firmă de contabilitate care se respectă și care își respectă la rândul său clienții nu își va permite să nu țină pasul cu toate aceste modificări care pot surveni destul de des.

Economie de timp și de bani

După cum menționam și inițial, externalizarea serviciilor contabile poate aduce chiar și unei firme mici avantajul reducerii costurilor. Economia nu ține însă în acest caz doar de partea financiară, ci și de cea de timp. Odată ce aspectele ce țin de contabilitate sunt lăsate în grija specialiștilor, proprietarii business-urilor își pot investi timpul economisit astfel în alte modalități prin care compania să se dezvolte, să evolueze.

Cunoașterea situației business-ului în orice moment

Serviciile de contabilitate, odată externalizate, oferă posibilitatea cunoașterii situației reale a business-ului, indiferent de perioadă sau chiar în timp real. Specialiștii firmei de contabilitate alese au posibilitatea de a oferi o imagine clară asupra business-ului din punct de vedere financiar și contabil, fapt ce ajută proprietarii și administratorii să ia decizii corecte și bine informate.

Aceste avantaje notabile justifică pe deplin decizia de a externaliza serviciile de contabilitate. Cei interesați să își dezvolte business-ul pot să apeleze la astfel de specialiști, care dețin experiența, cunoștințele și instrumentele corespunzătoare pentru a putea depăși orice provocări potențiale. O opțiune care reduce cheltuielile, care transferă răspunderea și care ajută la cunoașterea situației reale a business-ului în orice moment – externalizarea a tot ce ține de partea contabilă și financiară a unei afaceri se dovedește a fi o alternativă atractivă.

Soluțiile în acest sens sunt numeroase – firmele de contabilitate sunt numeroase și se întrec în oferte de servicii. Inclusiv mediul online prezintă astfel de companii, iar o recomandare pentru cei interesați poate fi chiar site-ul contabilitate-suceava.com. În cadrul acestuia sunt prezentate detaliat serviciile care pot fi oferite, alături de beneficiile care pot rezulta de pe urma unei asemenea colaborări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata