Breaking news

Scandal în USL pe cota unică. PNL se opune majorării taxei iar PSD neagă zvonul

loading...

PSD vrea majorarea cotei unice de la 16 la 22% și reducerea TVA de la 24 la 22%, pentru a aduna mai mulți bani la buget. PNL se opune unei astfel de majorări a cotei unice.

usl - taxeScandal de proporții în USL. În timp ce PNL recunoaște că s-au purtat discuții privind majorarea taxelor, PSD neagă cu vehemență.

La nivelul conducerii USL a avut loc o discuție informală, în perspectiva construcției bugetului pe 2014, în ceea ce privește creșterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susține și nu va susține orice măsura de creștere a cotei unice de 16%” se arată în comunicatul de presă al PNL, remis exclusivNEWS.ro.

Prezent la Slatina, Crin Antonescu a confirmat existența acestor discuții, dar a precizat că PNL nu va susține majorarea cotei unice, deși nu sunt venituri suficiente pentru construcția bugetului pe 2014.

”A existat o discuţie, nu o propunere a premierului sau a cuiva de a se mări cota unică, în perspectiva construcţiei bugetului pentru anul viitor în care s-au înfăţişat diferite variante pentru a putea spori veniturile. Printre aceste variante pur teoretice se număra şi aceasta, dar nimeni, nici premierul Ponta, nici cineva din PSD sau PNL nu a susţinut-o. Ceea ce vă pot asigura eu în acest moment, ştiind foarte bine care e poziţia ministrului de Finanţe, este că nu mărirea cotei unice va fi varianta aleasă. De altfel, chiar în cursul vizitei din SUA premierul, în dialogul său cu mediul de afaceri, cu companiile ameeicane, a invocat tocmai existenţa unei cote relativ scăzute de impozitare. Cert e că PNL nu va accepta sub nicio formă, cât timp se află la guvernare, creşterea cotei unice de impozitare. Nu e de imaginat că o mărire a cotei unice ar putea să fie suportată într-un mediu de afaceri care şi-aşa se mişcă foarte greu. Trebuie să ne gândim la ce facem să impulsionăm dinamica economică, şi nu să o strivim definitiv”, a spus Crin  Antonescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata