Breaking news

Salarii nesimțite la Autoritatea de Supraveghere Financiară

loading...

Angajații Autorităţii de Supraveghere Financiară, aleși pe sprânceană, se lăfăie în birouri pe salarii nesimțit de mari.

dan radu rusanu - daniel daianuConducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară din România câştigă lunar, 37 de salarii medii nete. Dan Radu Ruşanu, a încasat, lunar, în 2013, 14.000 de euro, fără a lua în calcul primele şi bonusurile.

În doar două luni, Dan Radu Rușanu a încasat peste 72.000 de euro. Iar prim-vicepreşedintele instituţiei, Daniel Daianu a avut un venit brut de 68.043 de euro în noiembrie şi decembrie 2013.

La presiunea mass media, USD a propus realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul de salarizare din această instituţie. PNL a anunţat că sunt de acord cu ancheta această iniţiativă.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a motivat salariile mari din instituţie spunând că acestea sunt de două ori mai mici decât cele ale anterioarei conduceri a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că acestea vor fi reduse la jumătate față de nivelul din 2013.

Printre angajaţii ASF se numără soţi, soţii, foste soţii şi copii ai unor politicieni importanţi precum: Remus Câmpeanu, fiul Marianei Câmpeanu, soția minsitrului Economiei, Daniel Chițoiu, fiica lui Gabriel Oprea, soția lui Valeriu Zgonea, președinte al Camerei Deputaților.

Valoarea salariilor brute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013 a piloșilor din ASF:

Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) – 72.094 de euro

Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) – 68.043 de euro

Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro

Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro

Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro

Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro

Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata