Breaking news

Salarii nesimţite, de sute de mii de euro, la Autoritatea de Supraveghere Financiară

loading...

Membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară și-au votat salarii nesimțite, pe care să le primească în regim compensator, în caz de concediere.

salarii statCei nouă membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară şi-au acordat singur salarii de sute de mii de eor, pe care le vor primi dacă sunt revocați din funcție.

La data încetării mandatului de membru al Consiliului ASF, ca urmare a revocării, conform prevederilor art 10 din OUG 93/2012(…), membrii Consiliului ASF beneficiază de o compensaţie de încetare a mandatului, echivalentă cu valoarea remuneraţiilor lunare brute (…) şi cuvenite până la data expirării mandatului„, se menţionează în Hotărârea 73 a conducerii ASF.

Cei nouă membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară au fost numiţi în luna noiembrie şi au un mandat de cinci ani. Ei au, în medie, salarii lunare de 15.000 de euro.

Compensaţiile se acordă în cazul în care şefii ASF sunt demişi pe motiv de incompatibilitate. Mai exact, articolul 10 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 93/2012, la care se face referire în hotărârea ASF, face trimitere la articolul 9 din acelaşi document, care enumeră, practic, situaţiile de incompatibilitate.

Astfel că dacă un membru al Consiliului ASF ar fi revocat luna viitoare, pentru incompatibilitate, ar incasa, în medie, câte 15.000 de euro pentru fiecare dintre cele 57 de luni rămase până la data expirării de drept a mandatului. Adică 855.000 de euro.

Purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a declarat la Realitatea TV, că o asemenea hotărâre nu există: Este o informaţie falsă. Nu vorbim despre 15.000 de euro şi nu vorbim despre salarii compensatorii ca decizie luată de consiliul ASF. Am participat la şedinţa de consiliu din urmă cu câteva zile, mai precis din ziua de miercuri şi nu a fost luată nicio decizie legată de salarii compensatorii. Am în faţă hotărârea Consiliului nr 73 din 18 decembrie 2013 şi, la această hotărâre, varianta adoptată de către Consiliul ASF nu se spune nimic despre salariile compensatorii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata