Breaking news

România a semnat o convenție cu Italia pentru evitarea dublei impuneri

loading...

România a semnat sâmbătă, la Riga, o convenție cu Republica Italiană pentru evitarea dublei impuneri în cazul impozitelor pe venit.

romania conventie italia dubla impunereÎn cadrul reuniunii ECOFIN de la Riga, a fost semnată astăzi, 25 aprilie 2015, Convenția între România și Republica Italiană pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și pentru prevenirea evaziunii fiscale. Din partea României, convenția a fost semnată de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Prin convenție sunt stabilite cote de impozit și un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele state cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dobânzi, redevențe, dividende, salarii, pensii, respectiv a veniturilor obținute de studenți, stagiari, profesori, cercetători, artiști de spectacol și sportivi, dar și a veniturilor obținute din valorificarea capitalului. Totodată, aceasta reglementează și aspectele referitoare la schimbul de informații, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare și denunțarea convenției.

Convenția va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care statele contractante se informează reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare, iar prevederile sale vor produce efecte începând cu prima zi a lunii ianuarie a anului calendaristic imediat următor. Acest document va înlocui Convenția aflată acum în vigoare, în acest domeniu, semnată în 1977.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata