Breaking news

România a avut a cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

loading...

Oficiul european pentru Statistică – Eurostat, a anunțat vineri, că România a avut a cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu precedentele trei luni.

economie romaniaRomânia este pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul creștere econ0mică. Datorită unei creșteri economice trimestriale de 1,8%, România este lider în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie, Slovenia și Grecia (toate cu un avans de 0,7%). Scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 0,4%), Austria (minus 0,3%) și Italia (minus 0,1%).

Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% după un avans de 0,1% în trimestrul precedent, iar Uniunea Europeană a înregistrat o creștere economică de 0,3%, după un avans de 0,2% în trimestrul al doilea.

În ritm anual, creșterea zonei euro s-a menținut în perioada iulie-septembrie la 0,8% în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de 1,3%, același cu cel înregistrat în trimestrul al doilea.

Cele mai importante creșteri s-au înregistrat în Polonia (3,4%), Ungaria și Slovenia (ambele cu 3,1%), România și Marea Britanie (ambele cu 3%). Scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 2%), Croația și Italia (ambele cu minus 0,5%) și Finlanda (minus 0,3%).

Datele Eurostat sunt similare cu estimările anunțate de Institutul Național Statistică, potrivit cărora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,8% față de trimestrul doi, iar avansul a fost de 3% comparativ cu perioada similară din 2013.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata