Breaking news

Portul din Calafat, modernizat cu 22 miliarde de lei, bani proveniți din fonduri europene

loading...
0 23

Portul din Calafat va fi modernizat cu fonduri europene. Potrivit proiectului, dana 4 se va extinde cu 30 de metri, urmând ca o altă dană să fie construită de la zero.

portul calafatPână în septembrie 2015, Portul Calafat va avea o nouă dană, lungă de 130 de metri lungime, plus lungirea danei numărul 4.

”Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013 și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu au semnat în data de 05.11.2014 contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) și sistematizarea dispozitivului feroviar al portului”. Obiectivul principal al proiectului (faza I), îl constituie extinderea infrastructurii portului Calafat, cuprinzând lucrările hidrotehnice, după cum urmează: modernizarea danei 4 și extinderea acesteia cu 30 m și construcția unei noi dane, respectiv dana 5, în lungime de 130 m, precum și instalațiile electrice, de alimentare cu apă și canalizare aferente”,se arată în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor, remis exclusivNEWS.ro.

Proiectul are un buget total de 22.687.370,45 lei, din care 11.218.999,87 lei constituie finanțare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrări și servicii licitate de către Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu în calitate de beneficiar al proiectului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata