Breaking news

Peste 4,5 milioane de euro pentru construirea unui ecoduct pentru urși pe Autostrada Lugoj-Deva

loading...

Statul român va cheltui peste 17, 5 miliarde de lei pentru construirea unui al doilea Ecoduct pe Autostrada Lugoj-Deva pentru migrația urșilor.

subtraversari ursi autostrada lugoj - devaMinisterul Transporturilor a autorizat pe 1 iulie, construirea Ecoductului km 57+710 pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva – sectorul A.

Acesta este cel de-al doilea Ecoduct de tip „green bridge” care primește autorizația de construire pentru a asigura permeabilitatea mamiferelor mari. Construcția conține două pasaje de tip „green bridge”, două tuneluri și trei viaducte prin intermediul cărora va fi permisă trecerea faunei de pe o parte pe alta a autostrăzii .

Realizarea proiectului a fost posibilă în urma numeroaselor negocieri purtate cu antreprenorul, și a eforturilor susținute ale Ministerului Transporturilor în acest sens.

Construcția Ecoductului este amplasată în interiorul ariei protejate Podișul Lipovei – Poiana Rusca, județul Hunedoara – pe teritoriul administrativ al comunei Lăpugiu de Jos.

Pe lângă realizarea Ecoductului, proiectul prevede și executarea de lucrări la structura rutieră și terasamentele aferente, mutări și protejări ale instalațiilor, precum și lucrări de siguranță a circulației și de protejare a mediului.

Valoarea totală a lucrărilor autorizate este de 17.500.000 lei, fără TVA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata