Breaking news

Parlamentul cipriot a respins taxa pe depozite bancare impusă de UE

loading...

Parlamentul statului Cipru a respins marți, taxa pe depozite bancare, condiţie pentru primirea unui pachet de împrumuturi externe de la zona euro.

 

parlamentul cipriotParlamentul cipriot a trântit taxa impusă de guvern la solicitarea Uniunii Europene. Astfel că depozitele bancare nu vor mai fi impozitate cu până la 10%.

Decizia Parlamentului cipriot survine după câteva zile de când localnicii au golit bancomatele de bani ca săs cape de impozitare.

Preşedintele cipriot, Nicos Anastasiades, a declarat, marţi, unui post de televiziune că există un plan de rezervă pentru situaţia respingerii taxei.

Ministrul de Finanţe al Republicii Cipru şi-a prezentat demisia în contextul problemelor legate de adoptarea legislaţiei privind taxa bancară, dar aceasta nu a fost încă acceptată.

Statele din zona euro au decis sâmbătă să ajute Cipru cu împrumuturi de 10 miliarde de euro, însă acestea sunt condiţionate de colectarea de către guvern a unor fonduri de 5,8 miliarde de euro prin taxarea depozitelor din băncile locale.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    AHAAAAA DECI LA ALTII SE POATEEEEEE SA NU PUPE-N CUR PE ASASINII ECONOMICI DIN UE … DOAR NOI AM AJUNS SCLAVII EUROPEI … SUNTEM BLESTEMATI SA AVEM CEI MAI NENOROCITI CONDUCATORI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata