Breaking news

Parlamentul a mărit cu 50% salariile primarilor, consilierilor și președinților de consilii județene

loading...

De la 1 iulie, toți primarii, consilierii locali, județeni și președinții de consilii județene, vor primi salarii majorate cu 50%. Camera Deputaților a votat marți, în calitate de for deziciona, ordonanța propusă de Ministerul Administrației Publice Locale.

salarii primariÎn an electoral, Guvernul Ponta a majorat cu 50% salariile aleșilor locali. Majorarea, de la 1 iulie 2014, a unor categorii de salarii din administrația publică locală, propusă de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a primit azi votul final al Camerei Deputaților.

Este vorba de amendamentul la OUG nr. 103/2013, înaintat Parlamentului de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Amendamentul a fost dezbătut și aprobat astăzi în ședința plenului Camerei Deputaților, în cadrul votului privind proiectul de lege pentru aprobarea acestei ordonanțe.

Salariile cresc simţitor la primarii şi viceprimarii de comune, o creştere mică la viceprimarii municipiilor de categoria a doua. La preşedinţii de consilii judeţene nu se măresc salariile. Indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă, pentru că, indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare și o legitimitate mare, dată de votul cetăţenilor. Acest amendament pe care l-am făcut prevede o reaşezare a salariilor din administraţia locală. Cred că se poate numi înfăptuirea unui act de dreptate în ceea ce priveşte aleşii locali.”, a declarat Liviu Dragnea.

salarii alesi localiCele mai mari creșteri salariale, conform proiectului de lege adoptat astăzi, vor fi înregistrate la nivelul primarilor și viceprimarilor de comună, cu 44,4 până la 50,1%. Pentru primarii și viceprimarii de oraș salariul va crește cu până la 16,6%, pentru viceprimarii de municipiu categoria II și pentru primarii de municipiu categoria I și II cu până la 7,2%, iar pentru primarul general al municipiului București, cu 5,5%.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014 precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a fost adoptată anul trecut, în luna noiembrie, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Propunerea amendamentului cu privire la salarizarea funcțiilor de demnitate publică alese și numite este rezultatul unor serii de dezbateri și întâlniri între conducerea MDRAP și reprezentanții structurilor asociative ale administrației publice locale. În cadrul acestor întâlniri, organizate în ultimele luni, viceprim-ministrul s-a angajat să susțină solicitările administrației publice locale cu privire la salarizarea la acest nivel.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata