Breaking news

Monedă numismatică, dedicată aniversării a 200 de ani de la naşterea lui August Treboniu Laurian

loading...

Banca Națională a României a emis o monedă de argint în scop numismatic pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la nașterea lui  August Treboniu Laurian.

august.laurianMonedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Monedele din argint, din emisiunea numismatică „Aniversarea a 200 de ani de la naşterea lui August Treboniu Laurian”, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Aversul prezintă de sus în jos, reprezentarea monumentului roman „Lupa capitolina“ – simbol al latinităţii poporului şi limbii române, stema României, inscripţia „ROMANIA“, valoarea nominală a monedei – „10 LEI“ şi anul de emisiune – „2010“.

Reversul prezintă în prim plan, portretul filologului şi istoricului August Treboniu Laurian; în plan secund, în partea dreaptă, un fragment din coperta revistei Magazin Istoric pentru Dacia; în partea de jos, anii „1810“ şi „1881“, iar la exterior, inscripţia circulară „AUGUST TREBONIU LAURIAN“.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice „Aniversarea a 200 de ani de la naşterea lui August Treboniu Laurian”, este de 215,00 lei.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata