Breaking news

Majorarea cotei unice ar putea fi respinsă de Curtea Constituțională

loading...

Decizia Guvernului privind majorarea TVA de la 19 la 24% ar putea fi declarată neconstituțională de Curtea Constituțională.

baniConform declarațiilor parlamentarului PNL, Ciprian Dobre, majorarea TVA  poate fi făcută doar prin lege şi poate intra în vigoare după un termen de şase luni, începând cu 1 ianuarie a anului următor fiscal, conform articolului 4 din codul fiscal.

Creşterea cu cinci procente a TVA-ului aduce şi critici de ordin juridic. Specialişii spun că nu poate fi modificat Codul Fiscal prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, fapt ce ar putea duce din nou la blocarea aplicării unei măsuri anticriză.

Vasile Blaga a declarat că este imposibil ca decizia de mărirea de TVA  să fie declarată neconstituţională şi că totdeauna s-au făcut astfel de modificări.

Specialistul în drept fiscal Cristian Mocanu a declarat pentru REALITATEA TV că “este adevărat că acest procedeu de legiferare a fost folosit şi în trecut, dar nu au fost ridicate critici de neconstitutionalitate. Pe de altă parte, această modificare avand un impact major asupra tuturor categoriilor de contribuabili ar putea sa conduca la o critica destul de subtsanţiala de neconstitutionalitate

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Sa dea D-zeu sa NU REUSEASCA ticalosii nici una din masurile DEVASTATOARE pe care le tot incearca de cateva luni de zile !!! JOS GUVERNUL , JOS bASESCU !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata