Breaking news

Introducerea accizei de 7 eurocenți pentru motorină ar putea fi amânată cu trei luni

loading...

Premierul Victor Ponta a anunțat luni, că ia în calcul amânarea introducerii accizei de 7 eurocenți la litrul de motorină, cu trei luni de zile.

ponta baniGuvernul Ponta vrea să amâne cu trei uni, introducerea accizei la motorină, în speranța că Băsescu va promulga în aceste condiții, bugetul de stat pe 2014.

Potrivit declarațiilor premierului Victor Ponta, acciza ar urma să fie introdusă de la 1 ianuarie 2014, doar la benzină, și trei luni mai târziu, adică de la 1 aprilie, și la motorină. Întrucât transportul bunurilor, alimentelor, a mărfurilor se face preponderent cu mașini mari care consumă motorină.

La benzină rămâne acciza de 7 eurocenţi, dar la benzină vom încerca să amânăm. De ce? Pentru că nimeni nu transportă mărfuri cu vehicule pe benzină”, a spus Ponta.

El a precizat că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a plecat la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii Comisiei Europene despre această temă, având consultări cu şi cu Fondul Monetar Internaţional.

Premierul Ponta a anunțat în luna noiembrie că va introduce o acciză de 7 eurocenți la litrul de carburant pentru a face rost de bani necesari construirii de autostrăzi.

Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că va refuza să promulge bugetul de stat pe 2014 dacă Guvernul Ponta menține acciza la carburanți. Președintele a spus că această taxă la carburanți este una nelegală și profund imorală, menită să adune bani pentru campania electorală din 2014.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    sa nu mai fie introdusa niciodata fir-ar mama lui a dracului de plagiator bolsevic fesenist … huooo JOS PONTA – TONTA !!! JOS GUVERNUL TRADATOR, HEIL HITLER !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata